Vizită pastorală și concert de colinde la Râmnicu Vâlcea

Vizită pastorală și concert de colinde la Râmnicu Vâlcea
18 Decembrie
2022

Vizită pastorală și concert de colinde la Râmnicu Vâlcea

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, Preasfințitul Mihai a vizitat parohia noastră din Râmnicu Vâlcea. Alături de Preasfinția Sa, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au concelebrat părintele protopop Dan Popescu și părintele paroh Victor Ostropel.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Mihai a făcut o paralelă între genealogia amintită de Matei în evanghelia sa și generațiile de creștini care ne-au precedat. Apoi a amintit de cadrul umil al Nașterii Mântuitorului care contrastează cu frenezia sărbătorilor actuale. “Cum să ne pregătim de Crăciun, fără să pierdem busola legăturii noastre cu Dumnezeu?” – întreba Prasfințitul, în predica sa. Străduindu-ne să ne desprindem de bunurile acestei lumi, iubind aproapele prin gesturi concrete și primind Sfintele Sacramente.

După Sfânta Liturghie, corul tinerilor cercetași și al copilașilor din parohie i-a delectat pe cei prezenți cu deja tradiționalul concert de colinde. Vocile celor mici au emoționat întreaga asistență care i-a răsplătit pe colindători cu umezeala ochilor și cu aplauze generoase