Un week-end luminos și binecuvântat

Un week-end luminos și binecuvântat
06 Noiembrie
2018

Un week-end luminos și binecuvântat

Ieșirea grupului „Episcop Vasile Aftenie” (București-Focșani) la Mărăcineni a fost un excelent început de an cercetășesc. Au fost 45 de copii pe tren și nici nu s-a simțit.

La mănăstire am fost peste 50 și totul – deplasari, cazare, mese, activități – a decurs lin, fără niciun incident.

Am apreciat în mod deosebit relația excelentă între diferitele ramuri, faptul că cei mari – cercetași și cercetașe – erau întotdeauna atenți, binevoitori cu cei mai micuți dintre noi – lupișori și pui de lup. La întoarcere mai mulți pui de lup care vor trece la Trupă abia peste 2-3 ani se frământau deja în care dintre patrule să se ducă – la Bufnițe, la Ratoni sau la Veverițe? Au timp de gândire. Dar e minunat că văd modele în cei mai mari.

Veghea de sâmbătă seara a fost foarte faină, fiecare dintre patrule, dar și lupișorii și puii de lup au avut ocazia să se afirme în ediția de la Mărăcineni a emisiunii „Cercetașii au talent”.

Am participat duminică la liturghie.

Am avut trei Promisiuni la Pui de lup, o trecere de la Pui de lup la Cercetașe și trei Promisiuni la Cercetașe. Tema tehnică principală la cercetașe și cercetași a fost Transmisiuni și comunicații – Codul Morse, iar la lupișori și pui de lup am învățat semnele de pistă și am parcurs un traseu astfel marcat.

Mulțumiri deosebite fraților Lucian și Damian și lui Petruț, gazdele noastre la mănăstirea Misionarilor Oblaţi ai Mariei Imaculate de la Mărăcineni, drumeți în cadrul asociației noastre.

De asemenea, se cuvine să mulțumim șefilor care au condus trupele și cetele: Lucia și Maria – comisar general și asistent de șef de trupă la cercetașe, Ferenț – asistent de șef de trupă la cercetași și Costi – drumeț în serviciu, Dani – Fratele Gri care a vegheat ceata puilor de lup și Roberto – Akela al cetei lupișorilor.

Am încărcat pe contul de flickr fotografii de la ieșirea de grup. Sunt două albume care pot fi vazute aici și aici.

Totdeauna gata!

Gelu Trandafir
șef de grup