Un maiestos buchet din clipe de har

Un maiestos buchet din clipe de har
23 Mai
2022

Un maiestos buchet din clipe de har

Astăzi, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Rita, comunitatea Parohiei Greco-Catolice din Râmnicu Vâlcea s-a bucurat de un maiestos buchet alcătuit din clipe de har. Astfel, hramul parohiei a fost desăvârșit de prezența PS Sale Mihai și de cea a studenților Seminarului Teologic Greco-Catolic “Sfântul Ioan Evanghelistul” din Cluj, care au fost însoțiți de Părintele Rector Marius Furtună.

Înainte de începutul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa Mihai l-a hirotesit lector pe tânărul teolog Nicoară Miron, student al seminarului amintit mai sus și fiu al parohiei din Râmnic. Răspunsurile Dumnezeieștii Liturghii au fost date de corul teologilor coordonat de Sora Cecilia, CMD. În predica referitoare la pericopa femeii samarinence, PS Mihai a vorbit despre atașamentul față de Dumnezeu, exigență atât de necesară în viața creștinilor contemporani.

La finalul Sfintei Liturghii au fost binecuvântați trandafirii aduși de credincioși, semn al devoțiunii aduse Sfintei Rita. Apoi, la umbra bisericii parohiale, a urmat un moment agreabil de socializare. Evenimentul a fost încheiat de un ceremonial cercetășesc în care șase tineri vâlceni – cinci cercetașe și un cercetaș – și-au luat angajamentul că vor servi, după puterile lor, pe Dumnezeu, Biserica, Patria și Europa.