Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credință și nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzării, Potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu, sau se cinstește cu închinare, așa încât să se așeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu. [...]

Un bust al Cardinalului Iuliu Hossu, la Ploiești

Un bust al Cardinalului Iuliu Hossu, la Ploiești
18 August
2021

Un bust al Cardinalului Iuliu Hossu, la Ploiești

Miercuri, 18 august 2021, orele 17, pe Aleea Unirii din Parcul memorial „Constantin Stere” din Ploiești, s-a dezvelit un bust al Cardinalului Iuliu Hossu.
În cadrul acestei ceremonii, în numele Preasfințitului Mihai Frățilă, episcopul greco-catolic de București, a vorbit pr. Ivan Octavean-Radu, care, mulțumind pentru invitație, a prezentat aspecte din viața Cardinalului Hossu, remarcabila implicare a sa în dimensiunea socială, politică și religioasă, precum și cinstirea sa în rândul sfinților, alături de ceilalți ierarhi greco-catolici martiri.
Evocarea lucrării Cardinalului Iuliu Hossu s-a făcut de către numeroase personalități prezente la această ceremonie, unde rugăciunea, muzica, florile și poezia au creat momente emoționante și înălțătoare.
Ceremonia dezvelirii bustului Cardinalului Iuliu Hossu – la care au participat numeroși cursanți ai Universității Populare „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, presonalități politice centrale și locale, distinși conferențiari ai acestei Universități, precum și membrii ai Parohiei Greco-Catolice din Ploiești – s-a încheiat cu o generoasă agapă, unde s-au continuat discuții legate de Biserica Greco-Catolică din România, precum și importanța legăturilor românilor cu Scaunul Apostolic al Romei.
Mulțumim pe această cale domnului Mircea Cosma și tuturor organizatorilor și colaboratorilor domniei sale pentru atenția arătată față de personalitățile marcante ale constituirii României Mari, cărora în acest parc, pe Aleea Uirii, le sunt înveșnicite faptele printr-o serie de monumente, excente opere de artă, care ne așteaptă să le vedem și, amintindu-ne de înaintași, să-i cinstim și să le urmăm lucrarea întregitoare.

 

pr. Ivan Octavean-Radu

credit foto: Centrul Județean de Cultura Prahova