Taberele de lupișori și pui de lup de la Mărăcineni

Taberele de lupișori și pui de lup de la Mărăcineni
08 Februarie
2018

Taberele de lupișori și pui de lup de la Mărăcineni

Grupul Sfântul Francisc din Râmnicu Vâlcea și Grupul Episcop Vasile Aftenie din București, ale Asociației Cercetașii Români Uniți, și Grupul Sfântul Andrei din Câmpulung, al Asociației Cercetașii Munților, s-au reîntâlnit zilele trecute în taberele puilor de lup și lupișorilor, de data aceasta la Mănăstirea Sfântul Eugen din Mărăcineni, Argeș. 11 echipe de copii (6-12 ani) au promis ca până la sfârșitul taberelor să îi ajute pe Mowgli, pe Akela și pe prietenii lor să îl învingă pe înfricoșătorul Shere Khan.

Însă micuții au făcut mai mult decât atât. Au știut să îi mulțumească lui Dumnezeu pentru tot binele, participând la Sfânta Liturghie, l-au ajutat pe fiul risipitor să treacă prin labirint pentru a ajunge acasă, au umplut casa călugărilor Misionari Oblați ai Mariei Imaculate cu râsetele lor, au consolidat prietenii frumoase, au preparat pizza și tort, au participat la olimpiadă, au ascultat minunatele povești de noapte de la veghi, i-au cântat Sfintei Fecioare în jurul focului de tabără, le-au scris părinților epistole de dragoste, au cântat, s-au jucat, au dansat la înviorare, au participat la cursul de prim ajutor ținut de câțiva membri ai Inspectoratul pentru Situații de Urgență „cpt. Puică Nicolar” al județului Argeș, au promis că vor asculta de Dumnezeu și de părinți și că vor respecta legile cetei și, bineînțeles, au mers în marea vânătoare pentru a-i pune pielea lui Shere Khan în băț.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate aceste zile de har, dar le mulțumim și părinților pentru că ni i-au încredințat pe cei mici. Totodată, promitem că vom continua să respectăm deviza lupișorilor și că ne vom pregăti toate activitățile viitoare CÂT MAI BINE.

pr. Victor Ostropel