Sfințirea Centrului Misericordia

Sfințirea Centrului Misericordia
07 Noiembrie
2015

Sfințirea Centrului Misericordia

Sâmbătă, 7 noiembrie, în prezența unui mic grup de donatori din Luxemburg și România, a surorilor din Congregația Inimii Neprihănire implicate în proiect precum și a câtorva din mici beneficiari s-a inaugurat Centrul after-school pentru copii în dificultate „Misericordia”.

Centrul are ca scop prevenirea excluderii sociale a copiilor proveniți din  familii aflate în incapacitate de a oferi condiții minimale de subzistență, creștere, educație, printr-un program de servicii educaționale, psihologice și sociale oferite zilnic în cadrul centrului conform. Astfel surorile din Congregația Inimii Neprihănite, angrenate și în alte activități sociale, caritative și educative, încearcă să arate și celor slabi și defavorizați bunătatea și iubirea lui Dumnezeu.

Centrul Misericordia se adresează elevilor între 6 și 14 ani proveniți din familii modeste, cu venituri insuficiente și le oferă condiții de educație și „control social” după orele de școală pentru a-i proteja de vulnerabilitatea „atracțiilor” străzii. Copiii vor fi sprijiniți în efectuarea temelor și li se va oferi un climat educativ potrivit vârstei și exigențelor școlare; vor fi ajutați să integreze în formarea lor valori morale și religioase pentru o dezvoltare echilibrată.

Date de contact:
str. Abrud, nr. 72
011317 -București, Sector 1

Persoană de contact:
sr. Ligia Man – tel.: 0741524420 e-mail: manligia @ yahoo . it

 

Centrul Misericordia