Scrisoare de condoleanțe adresată PF Cardinal Lucian la trecerea la cele veșnice a Preasfințitului Florentin

Scrisoare de condoleanțe adresată PF Cardinal Lucian la trecerea la cele veșnice a Preasfințitului Florentin
13 Ianuarie
2021

Scrisoare de condoleanțe adresată PF Cardinal Lucian la trecerea la cele veșnice a Preasfințitului Florentin

Preafericirii Sale
P. F. Cardinal LUCIAN,
Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite, Greco-Catolice

București, 13 ianuarie 2021

Preafericirea Voastră,

Am aflat cu multă consternare de trecerea la cele veșnice a Preasfințitului Florentin, Episcop de Cluj-Gherla. Adresez aceste rânduri Preafericirii Voastre ca Întâi-stătător al Bisericii noastre cu dorința de a Vă transmite gândul de comuniune în rugăciune, expresie a apropierii sufletești față de Biserică, a mea personal, a clerului eparhial și a credincioșilor Episcopiei de București. În aceste momente grele și triste, prin compasiune și caritate, suntem alături de familia ilustrului Confrate decedat și de întreaga Eparhie de Cluj-Gherla.

Pierderea subită a Păstorului Eparhiei de Cluj-Gherla ne confirmă cât de perfidă este bătălia cu acest micro-organism care a pus la grea încercare siguranța omenirii de un an încoace. Condițiile în care mă aflu eu însumi după infectare și boala pe care am făcut-o recent, nefiind vorba de o formă prea ușoară, nu-mi permit să mă deplasez pentru a fi prezent, sâmbătă, la funeraliile Arhiereului decedat. Mă unesc, de aceea, sufletește în rugăciune și speranță pentru a însoți cu rugăciunea doliul întregii Biserici pentru sufletul confratelui episcop Florentin decedat. Astăzi, 13 ianuarie, la orele 17, 30, voi celebra în catedrala din București Sfânta Liturghie pentru odina sufletului său.

Primiți, Vă rog, așadar, Preafericirea Voastră, sincere condoleanțe și asigurarea rugăciunii pentru sufletul Episcopului confrate Florentin, întors la Casa Părintelui ceresc. Bunul Dumnezeu să-l ierte, să-i facă parte cu drepții și să-l așeze în lăcașurile de veci.

Încrezător în puterea lui Dumnezeu, Vă rog să primiți, Preafericirea Voastră, asigurarea sentimentelor mele în Hristos și reînnoirea devotatei mele rugăciuni,

+MIHAI, episcop