Sărbătoarea patronală a eparhiei: sub semnul bunei vestiri a beatificării episcopilor martiri

Sărbătoarea patronală a eparhiei: sub semnul bunei vestiri a beatificării episcopilor martiri
24 Martie
2019

Sărbătoarea patronală a eparhiei: sub semnul bunei vestiri a beatificării episcopilor martiri

Sărbătoarea patronală a eparhiei greco-catolice de București – Bunavestire – s-a desfășurat azi, 24 martie 2019, sub bucuria anunțului recent privind beatificarea celor șapte episcopi români greco-catolici. Micuța noastră catedrală a fost neîncăpătoare, iar Nunțiul apostolic – arhiepiscopul Miguel Maury-Buendia, și arhiepiscopul-mitropolit romano-catolic de București, Ioan Robu, au fost părtași bucuriei noastre la liturghia celebrată de episcopul Mihai Frățilă.

Ioan Robu, nuntiul Miguel Maury-Buendia, Mihai Fratila

PS Mihai, episcopul greco-catolic de București, a explicat semnificația sărbătorii patronale a eparhiei:

După tradiția noastră, Bunavestire nu este o simplă sărbătoare marială, ci este celebrarea Întrupării. Ceea ce astăzi se petrece, contemplăm la Crăciun, atunci când Fiul lui Dumnezeu, undeva, la marginea istoriei noastre, începe să-și facă lucrarea într-un mod, cumva, cu totul nebănuit pentru așteptările noastre. Ceea ce este important să putem înțelege din taina acestei sărbători este că niciodată Dumnezeu nu ne cheamă să ne asumăm rostul și misiunea prin a ne porunci ceva, ci ne invită mai întâi la bucurie. Ne descoperă unde este rostul bucuriei pentru a accepta apoi chemarea Lui, porunca Lui.

La sfârșitul liturghiei, monseniorul Miguel Maury-Buendia a împărtășit binecuvântarea apostolică din partea Sfântului Părinte, Papa Francisc.

nuntiul Miguel Maury-Buendia

Bunavestire a fost aleasă drept sărbătoare patronală a episcopiei greco-catolice de București. Atunci când sărbătoarea cade peste săptămână, cum este cazul anul acesta, pentru a oferi un moment de pelerinaj sufletesc în agitația capitalei, sărbătoarea se celebrează în duminica precedentă.