Reînnoirea consacrării României la Inima Neprihănită a Maicii Sfinte

Reînnoirea consacrării României la Inima Neprihănită a Maicii Sfinte
24 Martie
2020

Reînnoirea consacrării României la Inima Neprihănită a Maicii Sfinte

Miercuri, 25 martie 2020 în sărbătoarea Buneivestiri, la orele 20.30, ora României, în comuniune cu Sanctuarul de la Fatima, episcopii noștri din țară reînnoiesc Consacrarea României la Inima Neprihănită a Maicii Sfinte în numele poporului lui Dumnezeu.

Dragii mei,
În aceste clipe grele pentru toți, vă rog să vă uniți sufletește la acest act de consacrare, recitând rugăciunea de mai jos și mărturisind cu tărie în credință abandonul nostru în Providență și în ajutorul Maicii Preacurate. Ne încredințăm astfel viețile ei, Mamei noastre, cerând iertare pentru toate păcatele noastre și ale lumii!

La orele 13,00, ora României, vom recita cu toții, la invitația Papei Francisc, rugăciunea „Tatăl nostru”. Creștinii din lumea întreagă au fost chemați de Sfântul Părinte să participe la acest moment unic prin care cerem iertare și binecuvântare pentru oprirea epidemiei.

Binecuvântarea lui Isus să vă ocrotească și să vă țină tari în credință!

+ MIHAI, episcop

Rugăciune de consacrare la Inima Neprihănită a Maicii Preacurate
Preasfântă curată și binecuvântată, mărita Doamna noastră, Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioară Maria, cu încredere de fii venim la tine să ne consacrăm Inimii tale Neprihănite.

Tot ce este în noi și în jur, tot ce suntem și avem să-ți aparțină și să se împărtășească de binecuvântările tale de Mamă. Ție îți consacrăm viețile noastre și ale credincioșilor, lumea întreagă, Biserica, țara și întreg poporul nostru. Fii nouă scut puternic și neînvins de apărare în durerile și necazurile noastre. Ajută-ne în mărturia de iubire pe care Isus o cere de la noi.

Fă să se desăvârșească harul lui Dumnezeu întru neputințele noastre, ca îmbrăcați cu putere de Sus, să dăm buna mărturie, neînfricați și neînfrânți mărturisitori și apărători ai dreptei credințe până la sfârșit.

Fă ca în episcopiile noastre să rămână tare și nezdruncinată credința în Dumnezeu, în Tine, precum și în Biserica Catolică, în deplină unitate cu Sfântul Părinte Papa. Vino în ajutorul nostru și fii apărătoarea noastră în toate primejdiile și ispitele.

Cu ocrotirea ta de Mamă iubitoare mijlocește convertirea inimilor noastre la Fiul tău și Dumnezeul nostru ca să ne învrednicim de bucuria vieții de veci, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Inimă Neprihănită a Mariei ne refugiem întru Tine!