Recunoștința noastră pentru dăruire și jertfă

Recunoștința noastră pentru dăruire și jertfă
09 Decembrie
2016

Recunoștința noastră pentru dăruire și jertfă

Stimatei Doamne

ANA BLANDIANA

București, 9 decembrie 2016

Stimată Doamnă,

 

Vestea plecării la Domnului a soțului dumneavoastră, scriitorul Romulus Rusan, a îndurerat întreaga simțire românească.

Permiteți-mi, vă rog, în aceste momente de profundă tristețe să vă exprim creștinescul sentiment de compasiune, condoleanțele mele sincere și ale întregii Episcopii greco-catolice de București.

Tot ceea ce ați realizat pentru memorie și adevăr împreună cu soțul dumneavoastră rămâne gravat în sufletul atât de zbuciumat al României. Opera pe care ați susținut-o împreună este o mare mângâiere mai ales pentru aceia care au știut cu prețul vieții lor că adevărul și cinstea sunt cele mai importante valori sufletești de care are nevoie un neam. Recunoștința noastră pentru o asemenea dăruire și jertfă se exprimă acum, la ceasul veșniciei, după cum se cuvine pentru creștini: prin rugăciunea pentru sufletul celui plecat. Domnul să-i facă parte cu drepții și să-l odihnească în pace!

Cu speranța învierii, îl rog totodată pe bunul Dumnezeu să vă mângâie și să vă binecuvânteze, pentru a vă încredința voii sale sfinte, pentru a afla alinare durerii și pentru a vă ajuta pe mai departe în slujirea pentru bine, adevăr și frumos.

Cu arhierești binecuvântări,

+ MIHAI

Episcop greco-catolic de București