Mănăstirea Sfintei Treimi, a călugărilor franciscani de la Pârâul Rece, a găzduit între 17-20 iunie taberele Cetelor de lupișori și pui de lup din grupul Fer. Vasile Aftenie din București al Cercetașilor Creștini Români – FSE.
Nici ploile și nici vârtejul fărădelegilor lui Shere Khan, tigrul nelegiuit care se închipuia regele Junglei, nu au împiedicat voioșia lupișorilor și puilor de lup din București. Ei și-au petrecut primele zile de vacanță la una din mănăstirile ocrotitorului lor, Sfântul Francisc – mănăstirea de la Pârâul Rece.
Lupișorii (băieți între 8-11 ani) au stat la corturi, iar puii de lup (fetele între 8-11 ani) – în casa de oaspeți a mănăstirii. Sub conducerea lui Akela, ei au fost vegheați de patru Lupi Bătrâni, adică șefii adulți – călăuze și drumeți care, de-a lungul anului, au condus activitățile ce au culminat cu tabăra de vară a celor mici.
Au fost patru zile de jocuri întrerupte de cântecele și dansurile Junglei, zile cu explorare, în care cei mici s-au întrecut la concursul de gătit, în care s-au rugat și au participat la Sfânta Liturghie, zile ritmate de veghile vesele din fiecare seară și de discuțiile profunde de dimineața, de la Stânca Sfatului.
Tema taberei a fost Prietenia, iar subiectul spiritual discutat și meditat cu părintele Andrei Mărcuș, îndrumătorul spiritual al cercetașilor creștini din București și asistent spiritual național al ACCR-FSE, a fost Iertarea.
Au trăit din plin povestea taberei. L-au primit pe Mowgli în ceată. S-au condus după regulile poporului liber explicate de Baloo. Din păcate însă, Shere Khan a tulburat pacea Familiei Fericite. Nelegiuitul furat totemul puilor de lup. Mai mult, Shere Khan a dat iama și în cirezile oamenilor din satul din apropiere, de la marginea Junglei. Și astfel fărădelegile tigrului au atras asupra Junglei mânia sătenilor dornici de răzbunare. Lupișorii și puii de lup au înțeles atunci, cu toții, că locurile odinioară ale lupilor vor fi de acum de nelocuit. L-au biruit ei, e adevărat, pe Shere Khan, și și-au recuperat totemul, dar au avut apoi de cumpănit și de luat o decizie matură. Au luat-o la finalul Marii Vânători: fiecare ceată trebuie să plece pe drumul ei de-acum, lupișorii – cu Tata lup, puii de lup – cu Akela, în căutarea unor locuri mai bune de vânătoare. S-au despărțit deci cu speranța revederii.
Noi știm că la toamnă, în cea de-a doua jumătate a lui septembrie, la ceremonia de debut a noului an cercetășesc, cele două cete se vor regăsi la Catedrala „Sfântul Vasile cel Mare” din București și că fiecare ceată își va avea propriul conducător (Akela). Cei mai mari dintre ei – lupișorii și puii de lup care fac 12 ani – vor trece la cercetași și la cercetașe. Ei nu vor mai fi în ceată, ci în patrule, unde își vor asuma responsabilități din ce în ce mai mari. Dar alți copii, fete și băieți de 8-11 ani dornici de aventură, se vor alătura. Vor descoperi și ei prietenia și regulile poporului liber al Junglei alături de Akela, Baloo, Bagheera, Chil și Sahi.
Mulțumiri fratelui Ioan Butacu și comunității franciscane de la Pârâul Rece, gazde răbdătoare și minunate, și Eparhiei greco-catolice de București care ne-a sprijinit toate demersurile în acest an.
Și trebuie spus că fără generozitatea și eforturile Andreei și ale lui Vlad – Akela și Tata Lup – povestea acestui an cercetășesc nu s-ar fi așternut așa frumos și, cu siguranță, nu s-ar fi împlinit atât de bine. Lupișorii și puii de lup le sunt recunoscători.
* Pentru înscrieri în noul an cercetășesc lăsați un mesaj pe WhatsApp:
– la Gelu Trandafir (0723.303.310) pentru băieți sau
– la Isabela Bostan (0727.689.456) pentru fetițe.