Până când vom vedea însă sfârșitul, chiar dacă Biserica va deveni o civilizație insulară, printre mări de minciună și degradare morală, nimeni nu se poate pierde, ținând la gustul și parfumul lui Hristos.Nimic nu te poate, dacă nu vrei, despărți de dragostea Domnului. [...]

Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București Procesiune și Sfânta Liturghie de mulțumire pentru darul Beatificării celor 7 episcopi martiri

Procesiune și Sfânta Liturghie de mulțumire pentru darul Beatificării celor 7 episcopi martiri
01 Iunie
2019

Procesiune și Sfânta Liturghie de mulțumire pentru darul Beatificării celor 7 episcopi martiri

FERICITUL EPISCOP MARTIR VASILE AFTENIE
SE ÎNTOARCE ACASĂ

DUMINICĂ, 9 iunie 2019

PROGRAMUL:

orele 16:10 – reuniunea credincioșilor
(în Piața Cantacuzino – spre intrarea în parcul Ioanid, vizavi de parcul Icoanei) 

orele 16:20 – plecarea procesiunii

Procesiunea va urma strada Polonă pe partea dreaptă și se va îndrepta spre catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”, unde se va celebra, la orele 17:00, Sfânta Liturghie de mulțumire pentru beatificare. În timpul procesiunii se va recita Rozariul de mărire.

+++

Osemintele episcopului martir au fost deshumate din cimitirul Bellu catolic, în 12 mai 2010, prin dispoziția Arhiepiscopului major, P. F. Cardinal Lucian Mureșan, și au fost depuse în vederea beatificării în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din București.

Un fragment din aceste rămășițe pământești, devenite moaște în 2 iunie și așezate într-un relicvariu de cristal, va fi purtat în procesiune la Catedrala greco-catolică din București, unde va rămâne pentru venerarea credincioșilor.