Sinodul arată calea pe care poporul lui Dumnezeu merge împreună, întrucât Mântuitorul Isus Hristos este „Calea, Adevărul și Viața” (Ioan 14, 6), iar primii creștini erau numiți „cei care urmează calea”. În Biserica Primară liturghia era comuniunea cu Dumnezeu, dar și comuniunea cu toți creștinii. Să regăsim deci acest sens, trăindu-l în comunitățile noastre! [...]

Prima Spovadă și Sfântă Împărtășanie solemnă la Catedrala Sf. Vasile

Prima Spovadă și Sfântă Împărtășanie solemnă la Catedrala Sf. Vasile
02 Iulie
2021

Prima Spovadă și Sfântă Împărtășanie solemnă la Catedrala Sf. Vasile

După au făcut prima lor spovadă, șapte copii din parohia catedralei Sfântul Vasile cel Mare l-au primit pe Isus în mod conștient, solemn, în inima lor, în Duminica Tuturor Sfinților.
Luminați fiind de cuvintele înscrise pe diplomele primite de la Preasfințitul Mihai (alături de un Rozar cu medaliile celor doi Fericiți Episcopi Martiri care au slujit în Catedrala noastră de pe strada Polonă), copiii s-au rugat: „M-ai îndulcit cu dragoste, Hristoase! M-ai schimbat cu dumnezeiască iubirea Ta”.
Împreună cu ei s-au rugat cei dragi ai lor: părinți, tineri prieteni, cercetași sau colegi de la Liceul greco-catolic „Timotei Cipariu” din capitală veniți să le împărtășească bucuria Primei Spovezi și a Sfintei Împărtășanii solemne.
Mulțumim pentru strădanie părintelui Zamfir Rusu care a făcut posibilă pregătirea lor în vremuri dificile, părintelui paroh Marcel Dăneț și părintelui secretar Andrei Mărcuș, precum și tuturor tinerilor care au animat această frumoasă liturghie.