Preasfințitul Mihai a primit în vizită pe directorul IICCMER

Preasfințitul Mihai a primit în vizită pe directorul IICCMER
10 Noiembrie
2022

Preasfințitul Mihai a primit în vizită pe directorul IICCMER

Astăzi, 10 noiembrie 2022, Preasfințitul Mihai a primit la reședința episcopală vizita Prof. Dr. Daniel Șandru, directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Întrevederea a avut loc în vederea proximei întâlniri pe care conducerea Institutului o va avea la Blaj cu Preafericitul Cardinal Lucian, Întâi-Stătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, și colaboratorii săi. Împlinindu-se în 2023 șaptezeci și cinci de ani de la începutul persecuției Bisericii Greco-Catolice se vor discuta proiecte de cercetare comune și dezbateri academice în merit la Blaj, București și în alte centre.

Pe lângă înmânarea volumului Martori ai fericirii. Șapte vieți de sfinți români editat la Humanitas și albumul Povestea a doi martiri (Baroque Books), Preasfințitul Mihai a oferit bibliotecii IICCMER cele două volume ale Positio, care însumează pledoaria de circa o mie opt sute de pagini, unde este documentată demonstrarea martiriului celor Șapte episcopi români greco-catolici. Volumele cu materiale inedite, la intenția Postulaturii Fericiților martiri, sunt prevăzute să ajungă ca fond de cercetare în principalele instituții ale culturii naționale din București.