Post cu rost pentru cercetașii vâlceni

Post cu rost pentru cercetașii vâlceni
20 Decembrie
2017

Post cu rost pentru cercetașii vâlceni

Tinerii cercetaşi ai Grupului „Sfântul Francisc” din Râmnicu Vâlcea, al Asociaţiei Cercetaşii Români Uniţi, au trăit intens – ca întotdeauna, de altfel – săptămânile postului care îşi desfăşoară ultimele sale zile. Conştienţi fiind de faptul că Naşterea Sfântă a Mântuitorului este cel mai de preţ dar pe care Dumnezeu l-a făcut omenirii, aceşti tinerii, sprijiniţi de bunii lor prieteni şi de Parohia Greco-Catolică „Sfânta Rita, s-au străduit, cu umilinţă, să-i întoarcă Tatălui Ceresc puţin din tot ceea ce el le-a dăruit. Şi pentru că exemplul lor bun îi poate inspira şi pe alţii, am considerat oportun să enumerăm acţiunile acesor oameni tineri şi frumoşi.

În primul rând, cercetaşii şi cercetaşele au continuat acţiunea începută în Postul Mare, aceea de a oferi săptămânal două mese calde, joia şi duminica, „fraţilor mai mici” care locuiesc pe străzile Râmnicului. Apoi, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul aceluiaşi proiect – Dăruind vei Dobândi – au coordonat colectarea de alimente, de jucării şi de rechizite în patru licee din oraş. Toate acestea au fost distribuite zilele trecute şi au ajuns la mai mult de 30 de familii nevoiaşe din Râmnicu Vâlcea şi din împrejurimi. Şi pentru că o parte dintre cercetaşii grupului nostru au depăşit vârsta majoratului, au putut merge şi la Centrul de Transfuzii Sanguină pentru a dărui picături de viaţă celor care au mai mare nevoie de ea.

Desigur că activitatea cercetaşilor nu se opreşte aici, nici pe departe! Ei pregătesc deja, în secret, daruri pentru fraţii şi surorile grupului, daruri care vor fi puse sub bradul din biserică duminică, în Ajunului Naşterii Domnului. Şi tot duminică Grupul „Sfântul Francisc” va merge să îi colinde pe toţi aceia care sunt dispuşi să-şi lase podelele călcate de zecile de ghete de munte. Abia apoi va urma şi o binemeritată vacanţă. Una scurtă, pentru că în primele zile ale noului an, cercetaşii şi cercetaşele se vor reîntâlni în taberele de iarnă. Şi dacă tot vorbeam de noul an, dorim ca acesta să fie şi pentru dumneavoastră, preabunilor, unul cu pace şi cu mult bine.