Orice lucru are sens doar când este împărtășit cu ceilalți

Orice lucru are sens doar când este împărtășit cu ceilalți
31 Iulie
2017

Orice lucru are sens doar când este împărtășit cu ceilalți

În a treia a zi a Campusului unitar al Federației Acțiunea Catolică din România (ACRO), desfășurat la Mânăstirea Fraților Carmelitani de la Snagov, Preasfințitul Episcop Mihai a celebrat liturghia alături de alți preoți implicați în asociațiile înscrise în ACRO.

În predica sa, episcopul Bucureștilor a subliniat centralitatea Cuvântului în viața de credință, cea care instaurează o „rudenie” spirituală cu Domnul, superioară celei biologice: „Cine este mama Mea și cine sunt frații Mei?” (Mt 12,48). Iar această rudenie este o responsabilitate, o chemare, dar și un temei de speranță, arătându-ne că Dumnezeu ne oferă prietenia sa așteptând doar încrederea noastră filială în Cuvântul său: „Iată mama mea și frații Mei” (12,49)

Orice lucru are sens doar când este împărtășit cu ceilalți, fiindcă doar atunci suntem rodnici în Spiritul Sfânt, permițându-i lui Dumnezeu să lucreze prin noi spre mântuirea tuturor. De aceea gândul judecății finale trebuie să provoace o evaluare de sine lucidă: Isus ne vrea autentici, simpli și cu intenții curate, pentru ca harul lui Dumnezeu să lucreze și să se folosească de sărăcia noastră.

Sunt multe daruri, dar un singur Spirit: alcătuim trupul Domnului, fiecare acolo unde e chemat, lucrând pentru a-i aduce mărire lui Dumnezeu și a vesti bucuria Evangheliei spre a risipi întunericul lumii.

Campusul de la Snagov se adresează copiilor, tinerilor și adulților, fiind un prilej de reflecție și de formare în spiritul carismei și misiunii Acțiunii Catolice, având loc în perioada 29 iulie-3 august.