Noi numiri în Eparhia de București

Noi numiri în Eparhia de București
01 Septembrie
2022

Noi numiri în Eparhia de București

Preasfinția Sa Mihai a numit prin decret episcopal:

* În funcția de Administrator al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” (Acvila) din București pe parohul parohiei „Nașterea Maicii Domnului” (Drumul Taberei), părintele Silviu Moșneag, pe o perioadă de doi ani, începând cu 1 octombrie 2022. Numirea vine ca urmare a primirii renunțării la limită de vârstă a părintelui Constantin Oltean.

Duminică, 16 octombrie 2022, în cadrul Sfintei Liturghii arhierești de la biserica Acvila – orele 10 – și a recepției care va urma, Preasfinția Sa Mihai va mulțumi public și solemn părintelui Constantin Oltean.

Noul administrator continuă să rămână paroh al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Drumul Taberei.

* În funcția de Vicar-general pe părintele Andrei Ștefan Mărcuș, începând cu data de 1 septembrie 2022.

Părintele Andrei Mărcuș este născut la Cluj-Napoca (1978) și a fost hirotonit preot în 2011.

Provine dintr-o familie greco-catolică care și-a păstrat identitatea confesională în timpul persecuției. Imediat după hirotonire a activat ca preot la București „fidei donum”, cu misiunea de secretar episcopal.

Încardinat în noua eparhie „Sfântul Vasile cel Mare” de București, imediat după înființarea sa din 29 mai 2014, părintele Mărcuș a primit în septembrie 2014 misiunea de secretar eparhial/cancelar, continuând, până în august 2020, să susțină pastoral și programul liturgic de seară de la Catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”.

Părintele Andrei Mărcuș a intrat în Seminarul greco-catolic din Cluj-Napoca (1996), apoi și-a continuat studiile în Seminarul internațional de la Ars-Franța (1997-2000) și la Colegiul Pio Romeno din Roma (2000-2008), având un Master în Teologie Dogmatică la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma. Este căsătorit din 2008 și are un copil.