Mulțumiri celor care sunt alături de Ucraina

Mulțumiri celor care sunt alături de Ucraina
24 Martie
2022

Mulțumiri celor care sunt alături de Ucraina

Văzând drama familiilor ucrainene afectate de război, eparhia noastră, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Mihai, a inițiat o campanie de ajutorare a refugiaților numită „Alături de Ucraina”. În cele trei săptămâni derulate de la începutul campaniei, cu sprijinul Cercetașilor Creștini Români din Federația Scoutismului European, în parohiile Eparhiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de București, s-au adunat cca. 500 kg de bunuri: alimente neperisabile, saci de dormit și pături, produse de igienă personală etc. De asemenea, eparhia noastră a deschis și un cont destinat acestei campanii, pentru donații în lei. O parte dintre toate acestea sunt distribuite centrelor de refugiați ucraineni administrate de structurile Bisericii Române Unite, Greco-Catolice, din România, iar o altă parte – medicamente și produse medicale, în special – sunt trimise în Ucraina.

Un prim transport a fost făcut:
– la centrul din Vișeul de Sus al Asociației Diecezane Caritas Greco-Catolic Maramureș pentru refugiații care își găsesc adăpost în parohiile din zonă
– și – îndeosebi produsele medicale și medicamentele – la călugarițele de la Mănăstirea Sfânta Macrina din Cluj – Surorile Baziliene – România – pentru a ajunge în Ucraina prin rețeaua de transport de ajutoare improvizată împreună cu curajoasele lor surori basiliene din Ucraina.

Le suntem recunoscători tuturor oamenilor de bine care ni s-au alăturat și care au sprijinit până în acest moment campania „Alături de Ucraina”. Domniile lor și alții asemenea au dat mărturie că bunurile proprii trebuie folosite nu numai în interes personal, ci și spre folosul altora, conform principiului evanghelic: „În dar ați primit, în dar să dați” – Matei 10, 8. Dumnezeu să binecuvânteze aceste inimi mari și să le răsplătească pentru tot binele!

De asemenea, vă înștiințăm că parohiile eparhiei noastre vor continua această campanie pe toată durata Postului Mare. Cei care doresc să ne sprijine în continuare o pot face în două feluri:

1. donând la centrele deschise în parohii bunuri precum: alimente neperisabile, care nu necesită gătire (conserve, biscuiți etc.); produse de igienă personală (șervețele umede, pamperși, absorbante, săpun, pastă de dinți, periuțe, deodorant, dezinfectant etc.); saci de dormit și pături (noi ori curate și în stare foarte bună);

2. sau făcând donații în contul deschis special pentru această campanie.

Eparhia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București,
IBAN: RO35BTRLRONCRT0260577402,
Banca Transilvania,
Detalii plată: “Ajutor pentru Ucraina”