Monseniorul Liviu Oțoiu la 75 de ani

Monseniorul Liviu Oțoiu la 75 de ani
08 Martie
2020

Monseniorul Liviu Oțoiu la 75 de ani

Duminică, 8 martie 2020, PS Mihai a celebrat Sfânta Liturghie a Duminicii Dreptei credințe la capela Sfânta Ana a cimitirului Bellu catolic alături de părintele paroh, Mons. Liviu Oțoiu, și de credincioși.

La sfârșitul celebrării PS Mihai l-a felicitat public pe sărbătorit și și-a exprimat recunoștința pentru devotamentul celor aproape 42 de ani de sfântă slujire, dintre care 11 petrecuți în clandestinitate. Dăruirea față de suflete și respectul pentru Biserică au fost fără reproș în viața părintelui însoțit întotdeauna de soția Livia și de întreaga familie pe drumul lui Isus.

În semn de gratitudine, Episcopul a oferit Mons. Oțoiu medalia Vizitei apostolice a Papei Francisc în România, medalie artistică imprimată de Vatican, placheta cu reproducerea imaginii beatificării celor 7 episcopi martiri și un potir pentru Sfânta Liturghie.

Cum este prevăzut în Codul Canoanelor Bisericilor Orientale, la împlinirea vârstei de 75 de ani, Monseniorul Oțoiu și-a prezentat renunțarea din toate misiunile pe care le deține. PS Mihai a dispus continuarea misiunii sale ca protopop și vicar cu preoții până la termenul decretelor de numire care expiră anul viitor. Pentru misiunea de paroh, cu acordul Mons. Oțoiu, PS Mihai a semnat decretul numirii de administrator parohial „donec alliter provideatur” (până se va dispune altfel) al Parohiei Sfânta Ana.