Mesajul de condoleanțe al PS Mihai adresat Ambasadorului Franței

Mesajul de condoleanțe al PS Mihai adresat Ambasadorului Franței
14 Noiembrie
2015

Mesajul de condoleanțe al PS Mihai adresat Ambasadorului Franței

Excelenței Sale
Domnului François Saint-Paul
Ambasador al Franței în Românie

București, 14 nov. 2015

Excelență,

 

Din toate colțurile lumii civilizate Franța primește mesaje de solidaritate și de simpatie, în aceste momente extrem de dureroase, urmare a barbariei unor oameni dedicați unei teologii a violenței și a morții.

Aș dori, bineînțeles, să mă asociez acestei expresii de compasiune generală și să împlinesc o datorie de demnitate. Trebuie de asemenea cerut Domnului lumina discernământului pentru a constata în act o bătălie profund spirituală care ne invită să ne reformulăm apartenența interioară în fața unui viitor dominat de ură și de atitudini incapabile de a respecta caritatea și înțelegerea unei tradiții de ajutor oprimaților și de primire.

A rămâne în gardă, a supraveghea siguranța cetățenilor este, desigur, o mare lucrare. Pentru restul suntem în căutarea unor soluții stabile, dar bătălia este mai întâi spirituală. Sarcinile Spiritului sunt singure în stare de a constrânge răul să iasă din ambiguitate, sursa durerii și a oricărei răutăți, și a-l învinge prin rațiuni care nu sunt trecătoare.

Binevoiți, Excelență, să primiți în acest ceas teribil pentru Franța și viitorul continentului nostru forjat de spiritul lui Hristos, izvorul adevăratei compasiuni și a binelui responsabil, condoleanțele mele și ale credincioșilor mei, cât și asigurarea rugăciunii noastre pentru țara dumneavoastră și pentru poporul francez.

În Domnul, cordial

+ MIHAI Frățilă
episcop greco-catolic de București