Iubirea are ultimul cuvânt. Despre Învierea Domnului – Conferință la Catedrala Sfântul Vasile

Iubirea are ultimul cuvânt. Despre Învierea Domnului – Conferință la Catedrala Sfântul Vasile
01 Mai
2019

Iubirea are ultimul cuvânt. Despre Învierea Domnului – Conferință la Catedrala Sfântul Vasile

Miercuri, 8 mai, ora 18.30, Alin Vara va susține ultima conferință din acest an pastoral. Tema va fi: „Iubirea are ultimul cuvânt. Despre Învierea Domnului”.

Cititorii cărții Apocalipsei nu trebuie să aștepte viitorul sau să ghicească semnele timpurilor pentru a vedea când începe sfârșitul, ci au nevoie doar să se uite către prima dimineață a Paștelui, către mormântul gol și zguduirea veacurilor produsă prin Învierea lui Hristos. Sfârșitul lumii a început deja din acel moment. Împărăția lui Dumnezeu a invadat era păcatului, a lui Cain, a armelor, a căderilor, a înclinației omului spre rău. Dumnezeu a pus foc pe fitilul lumânării firave a acestei lumi; ea arde de atunci și se va consuma complet.

Învierea lui Hristos aduce în lume o pregustare a veșniciei, a stării viitoare a tuturor oamenilor înviați, un prim rod al restaurării tuturor lucrurilor, a chipului acestei lumi care într-o zi va străluci din nou, reflectând frumusețea infinită a lui Dumnezeu. Nu mai există cale de întoarcere, întunericul care stătea la marginile creației a fost împrăștiat de lumină. Oriunde ar fugi omul, chiar în inima întunericului, el va fi așteptat de Hristos, zicându-i din nou: Pace ție! „De mă voi sui în cer, Tu acolo eşti. De mă voi coborî în iad, de faţă eşti. De voi lua aripile mele de dimineaţă şi de mă voi aşeza la marginile mării. Şi acolo mâna Ta mă va povăţui şi mă va ţine dreapta Ta.” (Ps 139:8-10)

Primind toată violența de care era capabil omul, Dumnezeu îl retrimite pe Fiul său în lume, oferindu-l ca gest de pace, de iubire inepuizabilă. Judecata asupra păcatului a fost fără milă, pentru ca omul să fie salvat și înnoit.  Dumnezeu este Iubire, iar în El  nu este „nici măcar umbră de schimbare” (Iac 1:17). Iubirea nu va trece niciodată.

Toți preoții și credincioșii sunt așteptați!

Sfânta Liturghie se va celebra la ora 17.30.