Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credință și nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzării, Potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu, sau se cinstește cu închinare, așa încât să se așeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu. [...]

Hramul şi Sfântă Împărtăşanie solemnă în parohia din Râmnicu Vâlcea

Hramul şi Sfântă Împărtăşanie solemnă în parohia din Râmnicu Vâlcea
22 Mai
2016

Hramul şi Sfântă Împărtăşanie solemnă în parohia din Râmnicu Vâlcea

Duminică, 22 mai, biserica greco-catolică din Râmnicu Vâlcea şi-a cinstit cu bucurie ocrotitoarea, pe Sfânta Rita. Satisfacţia mulţimii de credincioşi care a participat la Sfânta Liturghie a fost sporită şi de prezenţa la această sărbătoare a Preasfinţitului Mihai Frăţilă, episcopul Eparhiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti. Alături de Preasfinţia Sa, la Sfântul Altar au slujit şi preoţii: Marian Stoicănescu – gazda acestui eveniment –, Victor Tudor, Petre Balint – parohul comunităţii romano-catolice din Râmnic –, Silviu Moşneag şi Victor Ostropel.

La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie prilejuită de hramul bisericii – sărbătoarea Sfintei Rita –, un grup de nouă copii şi-au luat angajamentul de a rămâne prieteni ai lui Dumnezeu prin primirea pentru prima dată în mod conştient a Sfintei Împărtăşanii. Cei care, după două luni de pregătire, au trăit acest moment sunt: George, Ioana, Delia, Diana, Diana, Erika, Maria, Antonia şi Martina. Referindu-se la acest eveniment, în cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Mihai ne-a invitat să-i sprijinim pe aceşti fraţi mai mici ca să râmână prieteni ai lui Dumnezeu, prin exemplul şi prin mărturia noastră.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, după ce i-a felicitat pe fiecare dintre cei care au primit prima Sfântă Împărtăşanie în parte, Preasfinţia Sa a binecuvântat trandafirii aduşi de credincioşi în onoarea Sfintei Rita şi apoi a petrecut un timp în mijlocul credincioșilor vâlceni, ascultându-i şi încurajându-i pe toţi cei care i s-au adresat. Sărbătoarea s-a încheiat cu o masă festivă ai cărei invitaţi de cinste au fost, desigur, cei nouă copii, împreună cu familiile şi prietenii lor.

pr.Victor Ostropel

Hramul şi Sfântă Împărtăşanie solemnă în parohia din Râmnicu Vâlcea