Viața și alegerile martirilor confirmă faptul că unitatea Bisericii se manifestă în atașamentul omului credincios față de Adevărul lui Isus. Putem pierde orice, dar nu Adevărul Lui! Acest Adevăr este de trăit cu sfințenie. Nu părerile lumii, cu atât mai puțin opiniile personale arbitrare. Fidelitatea față de cuvântul lui Isus oferă, de fapt, garanția că nu rătăcim calea mântuirii. Fiindcă „cel ce se va rușina de mine și de cuvintele mele, de acesta și Fiul Omului se va rușina, când va veni întru mărirea sa”. [...]

Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București Hramul şi Sfântă Împărtăşanie solemnă în parohia din Râmnicu Vâlcea

Hramul şi Sfântă Împărtăşanie solemnă în parohia din Râmnicu Vâlcea
22 Mai
2016

Hramul şi Sfântă Împărtăşanie solemnă în parohia din Râmnicu Vâlcea

Duminică, 22 mai, biserica greco-catolică din Râmnicu Vâlcea şi-a cinstit cu bucurie ocrotitoarea, pe Sfânta Rita. Satisfacţia mulţimii de credincioşi care a participat la Sfânta Liturghie a fost sporită şi de prezenţa la această sărbătoare a Preasfinţitului Mihai Frăţilă, episcopul Eparhiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti. Alături de Preasfinţia Sa, la Sfântul Altar au slujit şi preoţii: Marian Stoicănescu – gazda acestui eveniment –, Victor Tudor, Petre Balint – parohul comunităţii romano-catolice din Râmnic –, Silviu Moşneag şi Victor Ostropel.

La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie prilejuită de hramul bisericii – sărbătoarea Sfintei Rita –, un grup de nouă copii şi-au luat angajamentul de a rămâne prieteni ai lui Dumnezeu prin primirea pentru prima dată în mod conştient a Sfintei Împărtăşanii. Cei care, după două luni de pregătire, au trăit acest moment sunt: George, Ioana, Delia, Diana, Diana, Erika, Maria, Antonia şi Martina. Referindu-se la acest eveniment, în cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Mihai ne-a invitat să-i sprijinim pe aceşti fraţi mai mici ca să râmână prieteni ai lui Dumnezeu, prin exemplul şi prin mărturia noastră.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, după ce i-a felicitat pe fiecare dintre cei care au primit prima Sfântă Împărtăşanie în parte, Preasfinţia Sa a binecuvântat trandafirii aduşi de credincioşi în onoarea Sfintei Rita şi apoi a petrecut un timp în mijlocul credincioșilor vâlceni, ascultându-i şi încurajându-i pe toţi cei care i s-au adresat. Sărbătoarea s-a încheiat cu o masă festivă ai cărei invitaţi de cinste au fost, desigur, cei nouă copii, împreună cu familiile şi prietenii lor.

pr.Victor Ostropel

Hramul şi Sfântă Împărtăşanie solemnă în parohia din Râmnicu Vâlcea