Intuind încercarea care se va dezlănțui peste viața Bisericii, Fericitul episcop martir Ioan Suciu a convocat în iunie 1948 soțiile preoților din arhidieceza de Alba Iulia și Făgăraș pentru un timp de reculegere sufletească la Blaj. Își dădea seama că pentru preoții cu familie rezistența nu ar fi fost posibilă fără împărtășirea persecuției din partea soției. Lucrurile au fost ulterior confirmate de evenimente. [...]

Giulgiul din Torino – O conferință despre știință și miracol

Giulgiul din Torino – O conferință despre știință și miracol
04 Aprilie
2019

Giulgiul din Torino – O conferință despre știință și miracol

Miercuri 10 aprilie, ora 19.30, la Catedrala Sfântul Vasile, Alin Vara va susține o conferință despre Giulgiul din Torino.

Etichetat în mass-media seculară ca un fals medieval, Giulgiul rămâne însă, la o privire mai atentă, un obiect misterios. Analizele științifice oneste, pe măsură ce au aproximat cu o tot mai mare precizie datele despre proveniența sa, au contribuit însă și la adâncirea misterului. A îmbrăcat acest Giulgiu pe Isus din Nazaret, din după-amiaza unei zile de vineri până duminică dimineața, cândva în luna aprilie a anului 30?

Credința creștină nu depinde de un răspuns afirmativ. Dar poate fi întărită de un astfel de parcurs în care știința ne poartă până la granița vizibilului, a empiricului, a „lumii cunoscute”, lăsându-ne în fața porții către „întunericul strălucitor” din mistica patristică. Iar datele, cel puțin până acum, ne arată cu o acuratețe aproape desăvârșită că, privind Giulgiul, ne aflăm în fața celei mai importante relicve a tuturor timpurilor, a urmei de o claritate zguduitoare a Patimii și Învierii Domnului nostru Isus Hristos.

Toți preoții și credincioșii sunt așteptați la această întâlnire!

Sfânta Liturghie se va celebra la ora 18.30.