Fidelitatea în lucrurile mici, pentru a le dobândi pe cele mari

Fidelitatea în lucrurile mici, pentru a le dobândi pe cele mari
15 Octombrie
2016

Fidelitatea în lucrurile mici, pentru a le dobândi pe cele mari

Înaintea încheierii Anului Jubiliar al Milostivirii, sâmbătă, 15 octombrie, Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București a organizat o zi de reculegere pentru familii cu tema Fidelitatea în lucrurile mici, pentru a le dobândi pe cele mari.

Întâlnirea de la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni, Snagov, a adunat aproximativ 100 de persoane, familii cu copii de diverse vârste din mai multe parohii ale Episcopiei. Meditația propusă de PS Mihai Frățilă a avut în centru parabola minelor (Lc 19, 11-27) o reflecție asupra fidelității creștinului în lucrurile mici, semn al unui adevărat slujitor al lui Dumnezeu. Copiii și adolescenții au avut și ei posibilitatea de a se familiariza cu tema întâlnirii, prin activități adaptate vârstei.

Rugăciunea personală s-a împletit cu Sfântul Rozariu și a culminat cu Sfânta Liturghie arhierească constituind reperele spirituale ale zilei, iar momentele de discuție în grupuri mici, pe marginea unor fragmente din Evanghelia după Luca, au ajutat participanții să aprofundeze tema meditației prezentate.