Excursie de studiu la Roma

Excursie de studiu la Roma
16 Mai
2022

Excursie de studiu la Roma

În perioada 11 – 15 mai 2022, un grup de elevi de la Liceului Greco-Catolic Timotei Cipariu din București de la profilul „turism religios”, sub îndrumarea doamnelor profesoare Alina Bădiță și Lavinia Brudașca, au făcut o excursie de studiu în Italia, la Roma.

Programul vizitei în Cetatea Eternă, creionat de pr. Vasile Man, vicerectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno, a îmbinat turismul cu spiritualitatea; pe lângă vizitarea unor obiective importante pentru istoria orașului și a Europei, tinerii elevi au avut posibilitatea să descopere atât frumuseţea artistică cât şi bogăţia religioasă a timpurilor care le-au generat și să reflecteze asupra relației lor personale cu Dumnezeu, asupra vieţii spirituale.

Joi 12 mai, după vizita la Basilica Sfântul Petru sub îndrumarea părintelui Tudor Gecășan, în Biserica românească San Salvatore alle Coppelle, tinerii au participat la Sfânta Liturghie celebrată de pr. Marian Bujor care se ocupă de comunitatea românească din Roma-centru.

Un alt moment plin de emoție și haruri, a fost celebrarea Sfintei Liturghii în Bazilica Sfântul Petru în dimineața zilei de 14 mai de către Preasfinția Sa Mihai Frățilă, episcopul Eparhiei de București, alături de pr. Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno, pr. Marian Bujor, vicerectorul bisericii San Salvatore alle Coppelle și pr. Tudor Gecășan.

În timpul micului sejurului roman tinerii au vizitat, de asemenea, celelalte bazici patriarhale ale Cetății Eterne: San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore și San Paolo fuori le mura unde s-au rugat şi au mulţumit Domnului pentru aceste zile de har.

Cu toţii au constatat că micul sejur roman le-a dat o nouă viziune asupra potențialului turismului religios.

Bădiţă Alina