Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credință și nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzării, Potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu, sau se cinstește cu închinare, așa încât să se așeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu. [...]

Episcopii catolici se reunesc la București în sesiune plenară a Conferinței episcopale (9-11 mai)

Episcopii catolici se reunesc la București în sesiune plenară a Conferinței episcopale (9-11 mai)
09 Mai
2016

Episcopii catolici se reunesc la București în sesiune plenară a Conferinței episcopale (9-11 mai)

Comunicat de presă

Sesiunea de primăvară din acest an a Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER) se va deschide luni, 9 mai 2016, la mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți, din Ciofliceni (Snagov), lucrările fiind găzduite de Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti. La deschiderea lucrărilor va participa şi Mons. Miguel Maury Buendía, Nunţiu Apostolic în România.

În timpul celor trei zile ale întâlnirii, episcopii romano-catolici și greco-catolici din România, în cadrul sesiunilor de lucru, vor aborda diferite teme din viaţa Bisericii, şi vor discuta despre iniţiative şi tematici pastorale şi sociale, precum şi despre evenimente mai importante: celebrări în cadrul Anului Jubiliar al Milostivirii, învăţământul catolic din România, Întâlnirea Mondială a Tineretului Catolic (Cracovia, 25-31 iulie 2016), rapoarte ale diferitelor instituţii afiliate CER, de ex. Confederaţia Caritas.

Marţi, 10 mai 2016, ora 18.15, episcopii vor celebra împreună Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”, a Episcopiei Greco-Catolice de Bucureşti, iar seara vor fi primiţi de Nunţiul Apostolic la sediul Nunţiaturii.

Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte. Episcopii catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune plenară, primăvara şi toamna.

Pr. Francisc Ungureanu
Secretar general

Sursa:http://www.bisericacatolica.ro