Organizată de Asociația Cercetașii Creștini Români din Federația Scoutismului European, întâlnirea a constat în conferințe, schimburi de experiență, ateliere pe cele trei ramuri – galbenă (lupișori și pui de lup/mămăruțe), verde (cercetași și cercetașe) și roșie (drumeți și călăuze), momente de relaxare – inclusiv un antrenant „Joc al jocurilor” pregătit de cercetașii români și participarea la sfintele liturghii ținute de frații carmelitani. [...]

Doi episcopi noi în Biserica Greco-Catolică

Doi episcopi noi în Biserica Greco-Catolică
22 Ianuarie
2020

Doi episcopi noi în Biserica Greco-Catolică

De astăzi, 22 ianuarie 2019, Biserica Română Unită are doi noi episcopi.

Aleși canonic în cadrul Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, – alegere confirmată de Sfântului Părinte Papa Francisc – preoții Pr. Cristian Crișan (Alba Iulia și Făgăraș) și Pr. Călin Bot (Cluj-Gherla) vor fi ridicați la treapta episcopatului în termenii prescriși de Codul Canoanelor Bisericilor Orientale.

Părintele Crișan (n. 1981) – până acum rector al Misiunii Române din Paria și Vizitator apostolic pentru românii greco-catolici din Europa occidentală – va primi misiunea de episcop auxiliar al Arhiepiscopiei de Alba Iulia și Făgăraș, iar părintele Bot (n. 1970) – până acum vicar general al eparhiei de Cluj-Gherla – misiunea de episcop auxiliar de Lugoj.

Întru mulți și sfinți ani!