Deschiderea anului cercetășesc la București

Deschiderea anului cercetășesc la București
03 Octombrie
2019

Deschiderea anului cercetășesc la București

Ziua de duminică, 29 septembrie, a.c. a fost așteptată cu entuziasm și a fost încărcată de emoție și bucurie pentru Cercetașii Creștini Români din București și din Focșani.

Grupul Fericitul Vasile Aftenie a avut deschiderea noului an cercetășesc, eveniment cu ocazia căruia toți tinerii din Grup s-au reîntâlnit după taberele și vacanța de vară. Au participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala greco-catolică Sfântul Vasile cel Mare, uniți în rugăciune pentru frații noștri cercetași din toată țara și pentru noul an, care ne va aduce atât provocări, cât și motive de bucurie și comuniune.

La careul de deschidere au fost ceremoniale de trecere de la Trupele de cercetașe și cercetași la Focul de călăuze și Clanul de drumeți, dar și investiri de șefi de unități. Noii șefi și-au luat angajamente privind formarea, creșterea spirituală și personală a celor mai mici, promițând că își vor asuma grija acestor suflete fără teamă, cu ajutorul harului lui Dumnezeu.

În acest an activitatea ne va fi ghidată după un pasaj din Evanghelia după Matei (5, 35): Cuvântul vostru să fie ceea ce este da, da și ceea ce este nu, nu. Iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este”; bazându-ne în mod special pe prima lege a cercetașilor, și anume: Cercetașul consideră o onoare faptul că i se acordă încredere. În calitate de cercetași avem un singur cuvânt de dat, cel pe care ceilalți să poată conta, așadar trebuie să fim serioși în angajamentele pe care le luăm și să ne asumăm deciziile, chiar dacă uneori poate fi dificil să le respectăm.

Cu tristețe pentru părăsirea Cetelor, dar și cu bucurie pentru noua etapă, șase pui de lup și șapte lupisori au fost primiți cu entuziasm în patrule. Puii de lup și lupișorii sosiți pentru prima dată au cunoscut-o pe Akela și pe Bătrânii Lupi alături de care vor descoperi în noul an jungla și legile sale. Cercetașele și-au demonstrat priceperea în domeniul culinar, pregătind prăjituri, fursecuri, biscuiți, limonadă și alte mici gustări pentru invitați.

Pentru cei care nu au putut ajunge la deschiderea noului an cercetășesc avem o singură rugăminte: să ne poarte în rugăciunile lor pentru ca, alături de sufletele care ne sunt încredințate, să pășim mai aproape de Dumnezeu, vegheați de Doamna noastră, Preacurata Fecioară Maria.