Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București Deschiderea anului cercetășesc 2017-2018

Deschiderea anului cercetășesc 2017-2018
23 Octombrie
2017

Deschiderea anului cercetășesc 2017-2018

Sâmbătă, 21 octombrie, grupul „Episcop Vasile Aftenie” din București a deschis anul cercetășesc 2017-2018. Ne-am bucurat de prezența Preasfințitului Mihai, episcop greco-catolic de București, care a binecuvântat acest nou început de drum pentru cercetașii, cercetașele, puii de lup, lupișorii, drumeții și călăuzele din capitală.

După Careul de deschidere cu (multe) ceremoniale, am luat parte la un Joc în care cele trei echipe – cercetașe, cercetași, lupișori/pui de lup au descoperit Tema anuală. Au mai avut loc o ședință cu părinții și șase treceri la Trupe. S-a reînființat patrula noastră tradițională a Lupilor din București, care se alătură Vulturilor și Scorpionilor vrânceni. Trupa de Cercetașe din Capitală continuă cu cele trei patrule consacrate: Ratoni, Veverițe și Vulpi.

A fost o zi senină și calmă, în care ne-au stat alături părinții celor mai micuți, preoții Ioan Dăneț (gazdă primitoare ca întotdeauna și paroh al Catedralei greco-catolice „Sfântul Vasile cel Mare”) și Silviu Moșneag; dar și invitați de onoare – doamna Marie Raymonde Prager, șefa grupului Cercetașii Munților – București, asociație soră cu care împărtășim aceeași pedagogie și care ne-a sprijinit în formarea tinerilor noștri, dar și teologul Alin Vara.

Un moment emoționant pentru grupul CRU din București a fost ceremonialul condus de doamna doctor Maria Dunca-Moisin de trecere la Călăuze a trei dintre cercetașele noastre. Distinsă călăuză, fost comisar național în anii ’90 la ramura roșie, președinte al Asociației Medicilor Catolici din România, doamna Maria Dunca-Moisin va veghea formarea unui Foc și va îndruma formarea viitoarelor călăuze ca tinere femei creștine în serviciul comunității și surorilor cercetașe și pui de lup. Ioana Costa, fosta noastră Akela din București și Oradea a fost și ea prezentă, iar noi am avut ocazia să-i mulțumim pentru generozitatea cu care s-a dedicat formării puilor de lup, dar și a multora dintre lupișorii din București și Oradea.

Au fost două treceri de la Trupă la Foc – Alexia (fostă șefă de patrulă la Veverițe), Maria (fosta SP de la Ratoni), dar și Isa a intrat și ea oficial în Focul constituit 🙂 – și o trecere la Clan – Alexandru Ferentz, fostul aprig șef de patrulă de la Vulturi care în tabăra de vară a primit clasa I. Mihai, teologul de la Cluj care a îmbrățișat cercetășia în taberele noastre de vară, și-a pronunțat Promisiunea. Am avut ceremonialele de învestire a șefilor celor două Trupe CRU din București – Isabela, ca ST la Cercetașe (cu asistent de sef de trupă Maria Moșneag) și Toma Dragomir (care a fost asistentul sefului taberelor de iarnă și de vară), ca ST la Cercetași (cu AST Alex Ferenț) – și Alexia, ca Akela la Pui de Lup.

(Text preluat de pe pagina de Facebook a Cercetașilor Români Uniți)

Mai multe fotografii aici:

https://www.facebook.com/pg/cercetasii.romaniuniti/photos/?tab=album&album_id=1973002412989507