Cu umilință, cântând împreună. Humblement

Cu umilință, cântând împreună. Humblement
04 Aprilie
2020

Cu umilință, cântând împreună. Humblement

A început spontan. Să cântăm împreună este ceva normal pentru noi, dar să cântăm la distanță, nu. A fost nevoie să facem un pas în afara zonei noastre de confort și să învățăm cum să ne armonizăm și sincronizăm vocile cu cele ale altor cercetași, chiar dacă unii dintre ei se aflau la câteva mii de kilometri depărtare.

Spontană a fost și alegerea melodiei – „Humblement” –, care s-a dovedit însă a fi cu adevărat potrivită perioadei prin care trecem.

„Umil, în liniștea inimii mele, mă ofer Ție, Domnul meu.”

Liniștea are o importanță aparte în viața unui cercetaș, iar în aceste zile, în care larma orașului nu se mai aude la fel de puternic în viața nostră de zi cu zi, trebuie să învățăm cu toții să o îmbrățișăm și să îi dăm un sens, să conștientizăm prezența Domnului alături de noi, mai cu seamă pentru că ne apropiem cu pași repezi de sărbătoarea Învierii.

28 de călăuze, drumeți și cercetașe. Patru țări: România, Spania, Franța și Lituania. Șase orașe. Toți ne-am unit vocile, fiecare din casa sa. Nici măcar nu ne cunoșteam toți între noi. Dar „cercetașul este prietenul tuturor și fratele oricărui cercetaș”, așa că acesta nu a fost un impediment.

Din România, au răspuns provocării trei cercetașe din București – Andreea și Iulia Lazăr și Sara Moșneag, două cercetașe din Râmnicu Vâlcea – Delia Proteasa și Carmen Ghiorculescu și trei călăuze din București: Isabela Bostan, Lucia Trandafir și Maria Moșneag.

Noi ne bucurăm că am putut să învățăm ceva nou și sperăm că prin cântecul nostru am adus măcar o micuță urmă de bucurie în căminele celorlalți.

Maria Moșneag,
Șefă de Trupă
Grupul „Fericitul Vasile Aftenie” – București
Cercetașii Creștini Români – Federația Scoutismului European