Comemorarea Papei Ioan Paul al II-lea

Comemorarea Papei Ioan Paul al II-lea
23 Octombrie
2016

Comemorarea Papei Ioan Paul al II-lea

Duminică, 23 octombrie, în București s-a desfășurat procesiunea cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. La ora 14.00, participanții – credincioși, persoane consacrate, preoți romano – catolici și greco-catolici, în frunte cu ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, și Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România – s-au adunat la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București. Aici, s-au rugat Sfântul Rozariu și au reascultat cu bucurie un fragment din discursul pe care Ioan Paul al II-lea l-a adresat românilor în 1999, pe aeroportul Otopeni, la sosirea sa în România.

În jurul orei 14.30, procesiunea a pornit spre Catedrala Sfântul Iosif. Icoana și relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea au fost purtate de către tineri, în fruntea procesiunii. Relicva constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif și a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Papei Ioan Paul al II-lea.

La ora 15, în Catedrala Sfântul Iosif a fost celebrată Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, prezidată de Nunțiul Apostolic în România, Mons. Miguel Maury Buendía. […]

sursa aici.