Cinci ani de la instalarea canonică a PS Mihai ca prim episcop greco-catolic de Bucureşti

Cinci ani de la instalarea canonică a PS Mihai ca prim episcop greco-catolic de Bucureşti

În urmă cu cinci ani, pe data de 30 august 2014, se celebra instalarea canonică a Preasfinţiei Sale Preasfinţitul Mihai ca primul Episcop Eparh al noii Eparhii greco-catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti.

Cu acest prilej, la orele 10.30 la catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”, Prefectul Congregaţiei Bisericilor Orientale de la Roma, Eminenţa Sa Cardinalul Leonardo Sandri, a prezidat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie pontificată de Preafericitul Părinte Cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite, Greco-Catolice.

Conform Codului Canoanelor Bisericilor Orientale şi a Dreptului particular al Bisericii Române Unite, înscăunarea canonică a noului Episcop Eparhial a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii. Cu această ocazie, noul Episcop Eparh a primit din mâna Arhiepiscopului Major al Bisericii Române Unite toiagul, mantia şi mandatul – prin citirea publică a scrisorii de prevedere canonică sub sigiliul Arhiepiscopiei Majore de la Blaj – de a păstori episcopia.

La ceremonie au participat, invitați din țară și străinătate, alături de credincioși greco-catolici veniți din toate parohiile noii episcopii, cât și pelerini din toate colțurile țării.

Via e-communio.ro