Faptul de a se crede superiori celorlalți i-a condus pe mai marii Legii la pierderea harului de a-l recunoaște pe Mesia. Prezumția de a fi în posesia Adevărului i-a făcut să creadă că vanitatea ar putea fi o virtute, astfel că refuzul lor de a se deschide lui Isus a deschis ușa mântuirii tuturor neamurilor. Uneori cădem și noi în ispita de a ne crede mai buni decât ceilalți. Dacă prin har nu suntem ca cei răi, deși avem același aluat al slăbiciunii, trebuie să știm că, asemănându-ne lui Isus, ne abținem de la judecată și nu răspundem răului cu rău. Trăind și oferind iertarea, compasiunea, viața omului credincios ține, într-adevăr, de cuvânt și merge pe încrederea în Dumnezeu. [...]

Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București Cercetașii din București au deschis un nou drum de aventură și credință

Cercetașii din București au deschis un nou drum de aventură și credință
22 Octombrie
2016

Cercetașii din București au deschis un nou drum de aventură și credință

Sâmbăta, 22 octombrie 2016, la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare”, a avut loc Deschiderea Anului Cercetășesc 2016-2017. Grupul din București a urmat astfel grupurilor de cercetași din Oradea și Râmnicu Vâlcea din Asociația Cercetașii Români Uniți în deschiderea ceremonială a unui nou parcurs de aventură și credință pentru tineri.

Celor trei patrule de cercetașe (Veverițe, Ratoni și Vulpi) și două de cercetași (Vulturi și Ornitorinci) din grupul „Episcop Vasile Aftenie” din București li s-au adăugat două patrule de cercetașe (Căprioare și Vipere) și una de cercetași (Girafe) din grupul „Sfântul Francisc”, Râmnicu Vâlcea, o patrulă nou înființată din Focșani (Scorpionii), o patrulă de la Organizația Națională Cercetașii României, pui de lup și lupișori.

La careul de deschidere au fost investiți toți șefii de patrule, a fost făcută trecerea de la cercetași la drumeți a lui Nicoară, un pilon al grupului „Sfântul Francisc” din Râmnicu Vâlcea, și și-a depus promisiunea Mircea din patrula vulturilor. De asemenea a fost anunțată și tema spirituală a acestui an: „Acela care va vrea să fie mai mare între voi, să fie slujitor al vostru.” – Marcu 10, 43.

Apoi a urmat Marele Joc atent pregătit de metriză, care a constat în diverse probe prin care participanții fie au dobândit cunoștințe noi, fie le-au testat pe cele pe care le-au dezvoltat în taberele desfășurate vara aceasta. Întregul eveniment s-a încheiat cu un Te Deum în catedrală, toți cercetașii rugându-l pe Dumnezeu să le ofere un an cercetășesc binecuvântat, plin de învățături și de trăiri unice și sfinte.

Deschiderea anului cercetășesc 2016-2017

Maria Moșneag