Viața și alegerile martirilor confirmă faptul că unitatea Bisericii se manifestă în atașamentul omului credincios față de Adevărul lui Isus. Putem pierde orice, dar nu Adevărul Lui! Acest Adevăr este de trăit cu sfințenie. Nu părerile lumii, cu atât mai puțin opiniile personale arbitrare. Fidelitatea față de cuvântul lui Isus oferă, de fapt, garanția că nu rătăcim calea mântuirii. Fiindcă „cel ce se va rușina de mine și de cuvintele mele, de acesta și Fiul Omului se va rușina, când va veni întru mărirea sa”. [...]

Cercetașii creștini, din nou împreună într-un nou an cercetășesc

Cercetașii creștini, din nou împreună într-un nou an cercetășesc
01 Octombrie
2020

Cercetașii creștini, din nou împreună într-un nou an cercetășesc

Sâmbătă, 26 septembrie, cercetași din București, Focșani și Călărași s-au reîntâlnit după mult timp cu ocazia Deschiderii Anului Cercetășesc 2020-2021. Deși Grupul „Fericitul Vasile Aftenie” nu a avut ocazia de a se vedea anul acesta în taberele de vară din cauza pandemiei, cercetașii s-au revăzut cu același entuziasm și spirit de echipă ca întotdeauna, motivați de dorința de revedere după atâta timp de distanță.

Din rațiuni de siguranță sanitară și pentru a evita aglomerația, am organizat anul acesta două ceremonii de deschidere, pentru fete – pui de lup, cercetașe și călăuze – și pentru băieți – lupișori, cercetași și drumeți, desfășurându-ne activitățile în Parcul Ioanid și la Catedrala Sfântul Vasile cel  Mare.

Careul de deschidere al cercetașelor a avut loc în Parcul Ioanid, unde trei pui de lup au părăsit Ceata pentru a începe o nouă aventură alături de cercetașe. Ceremoniile au continuat apoi la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare”, unde un lupișor a trecut la trupa de cercetași, în patrula Vulturul din București. De asemenea, trei cercetașe și doi cercetași au intrat în Focul de călăuze și în Clanul drumeților cu această ocazie.

Iulia Lazăr, Gelu Trandafir
Foto: Diana Marinescu & Romulus Andrei Bena