Până când vom vedea însă sfârșitul, chiar dacă Biserica va deveni o civilizație insulară, printre mări de minciună și degradare morală, nimeni nu se poate pierde, ținând la gustul și parfumul lui Hristos.Nimic nu te poate, dacă nu vrei, despărți de dragostea Domnului. [...]

Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București Bunavestire - sărbătoarea patronală a Episcopiei greco-catolice de Bucureşti

Bunavestire – sărbătoarea patronală a Episcopiei greco-catolice de Bucureşti
20 Martie
2015

Bunavestire – sărbătoarea patronală a Episcopiei greco-catolice de Bucureşti

După instalarea sa ca arhiereu al noii eparhii de București, Preasfințitul Mihai, a declarat prin decret episcopal patronajul spiritual al Maicii Preacurate peste Episcopie. Astfel, Maica Sfântă, care primește vestea ce a bună de la Îngerul Gavril în sărbătoarea Buneivestiri devine sărbătoare patronală pentru eparhia din sudul țării care are sediul în capitală.
Cu un program de trei zile de celebrări, Episcopia de București pentru prima dată în acest an reînnoiește rugăciunea credincioșilor față de Cea care i-a permis lui Dumnezeu să se nască în trup pentru mântuirea tuturor.
La liturghia de duminică, 22 martie, de la orele 10, vor fi prezenți Excelența Sa Nunţiul Apostolic Francisco-Javier Lozano Sebastián și Arhiepiscopul Ioan Robu.
Va fi prezent, de asemenea, Ministrul Secretar de Stat pentru Culte, domnul profesor Victor Opaschi.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de corul Angeli din Cluj-Napoca.
Bunavestire2015_1-page-001