Faptul de a se crede superiori celorlalți i-a condus pe mai marii Legii la pierderea harului de a-l recunoaște pe Mesia. Prezumția de a fi în posesia Adevărului i-a făcut să creadă că vanitatea ar putea fi o virtute, astfel că refuzul lor de a se deschide lui Isus a deschis ușa mântuirii tuturor neamurilor. Uneori cădem și noi în ispita de a ne crede mai buni decât ceilalți. Dacă prin har nu suntem ca cei răi, deși avem același aluat al slăbiciunii, trebuie să știm că, asemănându-ne lui Isus, ne abținem de la judecată și nu răspundem răului cu rău. Trăind și oferind iertarea, compasiunea, viața omului credincios ține, într-adevăr, de cuvânt și merge pe încrederea în Dumnezeu. [...]

Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București „Arhitectura centenarului” - Scrisoare deschisă adresată Primarului General al Capitalei

„Arhitectura centenarului” – Scrisoare deschisă adresată Primarului General al Capitalei
18 Mai
2018

„Arhitectura centenarului” – Scrisoare deschisă adresată Primarului General al Capitalei

Către,

 

Doamna Primar General, Gabriela Firea, Primăria Municipiului București

B-dul Regina Elisabeta nr. 47,sector 5, București

creart – Centrul de Creație, Artă și tradiție al Muicipiului București

Piața Lahovari nr. 7, sector 1, București

 

Stimată Doamnă Primar General,

Ca asociație a laicilor greco-catolici din București și având în vedere rolul însemnat pe care Biserica Greco-Catolică l-a avut pentru înfăptuirea Marii Uniri din 1918, ne exprimăm satisfacția față de deschiderea recentă a expoziției “Arhitectura Centenarului” organizată de Creart, instituție de cultură care se află în subordinea Primăriei.

În același timp, vă aducem la cunoștință că la una din piesele expoziției s-a strecurat o regretabilă eroare și anume  episcopul greco-catolic,  Iuliu Hossu, este confundat cu actorul Emil Hossu.

Pe unul dintre stâlpi,  sub fotografia, devenită deja celebră, făcută de Samoilă Mârza acum 100 de ani, explicația vorbește despre  “Episcopul Emil Hossu, citind declarația Unirii”. De fapt, este vorba despre Iuliu Hossu, episcopul greco-catolic de Gherla, care a citit proclamația de unire a Transilvaniei cu Regatul României la 1 Decembrie 1918 la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Pentru a evita confuzia,  vă rugăm să dispuneți corectarea respectivei greșeli.

 

Cu mulțumiri anticipate,

Tudor Dunca,

președinte al AGRU București