Faptul de a se crede superiori celorlalți i-a condus pe mai marii Legii la pierderea harului de a-l recunoaște pe Mesia. Prezumția de a fi în posesia Adevărului i-a făcut să creadă că vanitatea ar putea fi o virtute, astfel că refuzul lor de a se deschide lui Isus a deschis ușa mântuirii tuturor neamurilor. Uneori cădem și noi în ispita de a ne crede mai buni decât ceilalți. Dacă prin har nu suntem ca cei răi, deși avem același aluat al slăbiciunii, trebuie să știm că, asemănându-ne lui Isus, ne abținem de la judecată și nu răspundem răului cu rău. Trăind și oferind iertarea, compasiunea, viața omului credincios ține, într-adevăr, de cuvânt și merge pe încrederea în Dumnezeu. [...]

Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București Anunț: Întâlnirea familiilor, 9 iunie 2018

Anunț: Întâlnirea familiilor, 9 iunie 2018
05 Mai
2018

Anunț: Întâlnirea familiilor, 9 iunie 2018

Următoarea întâlnire a familiilor va avea loc pe 9 iunie 2018, la Mânăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni. Invitat va fi Preasfințitul Claudiu Lucian Pop. Tema va fi: Timp pentru Dumnezeu, timp pentru aproapele. 

Ce este Întâlnirea Familiilor

– o zi de răgaz din stresul cotidian, în care ne luăm timp pentru a respira în tihnă și pentru a ne îndrepta atenția către acele lucruri care hrănesc sufletul;

– rugăciunea, momentele petrecute în natură, o temă propusă spre meditare pentru a vedea că Dumnezeu este activ!

– un timp pentru discuții, care ne va ajuta să creștem în prietenia cu Isus și cu aproapele, să vedem prioritățile așa cum le consideră El.

O zi pentru întreaga familie

În timp ce adulții își încarcă bateriile spirituale, copiii au parte de jocuri adaptate vârstei, pe pajiștea mănăstirii.

Ne reunim pentru prânz și Sfânta Liturghie, iar în timpul liber putem să ne facem prieteni noi.

Un moment de comuniune

Întâlnirea propusă bianual de Episcopie reunește credincioși ai parohiilor și cunoscuți ai lor, ajutându-ne să gustăm unitatea în Domnul prin Biserică, în jurul aceluiași altar.

Un loc deosebit

Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți este o oază de liniște și verdeață lângă București, la Ciofliceni-Snagov.

Cu o capelă unică în România prin simbolistica arhitectonică și o grădină plină de flori, în vecinătatea pădurii, mănăstirea este un loc providențial pentru pelerinii dornici de tihnă.

Când?

Sâmbătă, 9 iunie, orele 10:00-17:00.

Pentru înscrieri, contactați preotul parohiei de care aparțineți, până pe data de 30 mai.