Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credință și nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzării, Potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu, sau se cinstește cu închinare, așa încât să se așeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu. [...]

Aniversare dublă în parohia din Râmnicu Vâlcea

Aniversare dublă în parohia din Râmnicu Vâlcea
27 August
2016

Aniversare dublă în parohia din Râmnicu Vâlcea

Sâmbătă, 27 august 2016, comunitatea greco-catolică din Râmnicu Vâlcea s-a bucurat de o aniversare dublă: 15 ani de la constituirea parohiei – 15 august 2001 – şi alţi 10 ani de la sfinţirea bisericii parohiale – 1 octombrie 2006. Punctul central al acestei sărbători a fost Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la care, alături de preoţii invitaţi şi de credincioşii Parohiei Greco-Catolice „Sfânta Rita” din Râmnicu Vâlcea, a participat şi Eminenţa Sa, Cardinalul Francesco Coccopalmerio, Preşedinte al Curții Constituționale a Bisericii Catolice. Cu acest prilej, Prea Sfinţia Sa, Mihai Frăţilă, care participa la un simpozion la Iași, l-a desemnat pe părintele Andrei Mărcuş să-l reprezinte şi să transmită salutul său arhieresc comunităţii greco-catolice din Râmnic şi invitaţilor acesteia.

În cuvântarea sa, părintele Marian Stoicănescu, parohul din Râmnicu Vâlcea, a amintit de harurile primite în toţi aceşti ani de comunitatea pe care o păstoreşte. Totodată, preacucernicia sa a amintit şi de suportul consistent pe care Eminenţa Sa, Cardinalul Francesco Coccopalmerio, l-a oferit parohiei din Râmnicu Vâlcea în perioada construirii bisericii şi nu numai. În acelaşi timp, Eminenţa Sa a mărturisit că a fost deosebit de încântat să participe la săvârşirea Sfintei Liturghii în ritul bizantin şi că la proxima sa întâlnire cu Sfântul Părinte, Papa Francisc, îi va povesti Sanctităţii Sale despre frumoasa comunitate greco-catolică din Râmnicu Vâlcea.

pr.Victor Ostropel

Vizita Cardinalului Cocopalmieri la Valcea