Intuind încercarea care se va dezlănțui peste viața Bisericii, Fericitul episcop martir Ioan Suciu a convocat în iunie 1948 soțiile preoților din arhidieceza de Alba Iulia și Făgăraș pentru un timp de reculegere sufletească la Blaj. Își dădea seama că pentru preoții cu familie rezistența nu ar fi fost posibilă fără împărtășirea persecuției din partea soției. Lucrurile au fost ulterior confirmate de evenimente. [...]

A trecut la Domnul Ioan Moisin, fiu al Bisericii Române Unite

A trecut la Domnul Ioan Moisin, fiu al Bisericii Române Unite
02 Noiembrie
2017

A trecut la Domnul Ioan Moisin, fiu al Bisericii Române Unite

Cu sufletul îndurerat, familia anunță că Ioan Moisin a trecut la Domnul după lupta cu o boală necruțătoare.

Născut pe 8 septembrie 1947 la Câmpina, Ioan Moisin a fost fiul părintelui, canonicului și prelatului papal Octavian Moisin. A primit o solidă educație umană și creștină.  S-a format ca inginer, activând și ca cercetător și inventator de renume (cu precădere în domeniul exploatării gazului metan).

Având nezdruncinate convingeri anticomuniste și un autentic simț patriotic, după 1989 s-a dedicat vieții politice, fiind senator de Sibiu în perioada 1996-2000 (ales cu cel mai mare număr de voturi dintre toți senatorii). Presa vremii a observat că a fost cel mai activ membru al Senatului, remarcându-se prin numeroase proiecte de lege, discursuri și interpelări.

De numele său se leagă proiecte legislative vizând accesul public la dosarele de Securitate ale foștilor colaboratori, inițiative reparatorii pentru Biserica Română Unită, clarificarea trecutului comunist, dezvoltarea economică a țării.  A promovat și o lege pentru interzicerea avortului, o idee care s-a lovit de opoziție în lumea politică și societatea civilă.

Fiu al Bisericii Române Unite, iubitor al dreptății, onestității, al valorilor familiei creștine, în ultimii doi ani Ioan Moisin a parcurs, prin suferința sa, drumul Crucii alături de Mântuitorul Hristos.

Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească!

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, ora 13.00, la Capela „Sf. Ana” din Cimitirul Bellu Catolic.