40 de Zile pentru Viaţă

40 de Zile pentru Viaţă
09 Februarie
2016

40 de Zile pentru Viaţă

Da, 40 de zile pentru viață la București! Adică: veghe, post și rugăciune, în fața Spitalului Filantropia – b-dul Mihalache colț cu p-ța Victoriei -, timp de 40 de zile. Invitați: toți oamenii de bunăvoință care doresc să se roage pentru salvarea pruncilor nenăscuți, pentru mame și personalul medical.

De ce? Pentru că avortul este punctul central, în jurul căruia stă în picioare sau se prăbușește moral o civilizație.

Și iarăși: De ce acum? De ce Bucureștiul? Pentru că nu există niciodată un moment mai bun decât cel prezent, iar o misiune morală nu are sens decât în adversitate. Bucureștiul, oraș rănit, rupt, împrăștiat are totul pentru a descuraja. Dar de când noi, creștinii, ne facem planuri în funcție de șansele de reușită? De când am învățat să așteptăm, împotriva „nebuniei Crucii”, calculând rece dacă și în ce măsură ne vom umple de ridicol?

În rugăciune speranța strălucește în prezent, copleșind cu lumina sa temerile viitorului, aducând unitate între noi, comuniunea cu cei trecuți dincolo și gustul laudei eterne aduse Celui care ne-a iubit și ne-a chemat pe nume din veșnicie.”

Din data de 10 februarie până în 20 martie, capitala noastră, București, va participa alături de alte sute de orașe din întreaga lume la această acţiune care reprezintă cea mai mare mișcare pentru viață din istorie, coordonată la nivel internațional și organizată simultan în peste 600 de orașe din 30 de țări.

Timp de 40 de zile, între orele 10.00 și 17.00, veghem în stradă, postim și ne rugăm pentru salvarea vieții. Prezența credincioşilor în stradă, după posibilităţile fiecăruia, la veghe în faţa locului unde se curmă viața pruncilor încă nenăscuți, este o mărturie importantă.

40 zile pentru viață