Intuind încercarea care se va dezlănțui peste viața Bisericii, Fericitul episcop martir Ioan Suciu a convocat în iunie 1948 soțiile preoților din arhidieceza de Alba Iulia și Făgăraș pentru un timp de reculegere sufletească la Blaj. Își dădea seama că pentru preoții cu familie rezistența nu ar fi fost posibilă fără împărtășirea persecuției din partea soției. Lucrurile au fost ulterior confirmate de evenimente. [...]

Vizita Nunțiului apostolic la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din București

Vizita Nunțiului apostolic  la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din București
27 Noiembrie
2016

Vizita Nunțiului apostolic la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din București

Excelența Sa Arhiepiscopul Miguel Maury-Buendia, nunțiul apostolic în România a participat duminică, 27 noiembrie 2016 la Sfânta Liturghie celebrată la Catedrala greco-catolică din București de Preasfințitul Episcop Mihai.

Reprezentant al Sfântul Părinte Papa Francisc, Nunțiul apostolic, exprimă prin misiunea sa ecleziastică legătura de suflet și de credință a Bisericii locale cu Scaunul apostolului Petru, oferind acea coeziune tipică Bisericii Catolice, dar și prezența efectivă a comuniunii de credință cu Sfântul Părinte Papa.

Prezent în ținută solemnă „corală” pe un jilț în nava catedralei și a sublinia totodată precedența celebrării liturgice de la altar episcopului locului, Monseniorul Maury-Buendia a intrat în altarul catedralei pentru Rugăciunea euharistică, s-a împărtășit și a oferit la sfârșitul celebrării Binecuvântarea apostolică din partea Sfântului Părinte Papa Francisc.

Cu această ocazie solemnă a concelebrat la Sfânta Liturghie, Preasfințitul Claudiu Lucian Pop, episcopul Curiei Arhiepiscopiei majore de la Blaj, prezent la București pentru a ține la sfârșitul liturghiei duminicale o meditație pentru Postul Crăciunului.

A participat, de asemenea la concelebrarea Sfintei Liturghii Monseniorul Luke Vadakara, noul secretar al Nunțiaturii de la București, preot al Bisericii Malabareze Catolice (India), sosit recent în misiune în România.

Preasfințitul Mihai, mulțumind Nunțiului apostolic pentru vizită și prezență, i-a înmânat în numele comunității o icoană pe sticlă cu Sfântul Arhanghel Mihai, inspirată de manuscrisele gotice medievale precum și medalia comemorativă a fondării Episcopiei greco-catolice de București.

Vizita Nuntiului Mons. Miguel Maury Buendia