Împins de la spate de soție, vizionarul de la Tre Fontane, comunistul Bruno Cornacchiola, a făcut devoțiunea celor nouă vineri. În cele din urmă, Fecioara Maria i-a apărut, transformându-l, din persecutor al creștinismului, în convertit. Și Alphonse Ratisbonne a pus la gât Medalia Miraculoasă pentru a face hatârul unei doamne din cercul său de cunoștințe, iar Maica Domnului a obținut pentru el harul convertirii. Margareta Maria Alacoque i-a cerut regelui Franței, din partea lui Isus, un lucru aparent simplu: să consacre Franța Inimii Preasfinte și pună pe stindardul francez semnul acesteia. Din păcate, regele nu a ascultat chemarea divină. [...]

Vizita Nunțiului apostolic la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din București

Vizita Nunțiului apostolic  la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din București
27 Noiembrie
2016

Vizita Nunțiului apostolic la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din București

Excelența Sa Arhiepiscopul Miguel Maury-Buendia, nunțiul apostolic în România a participat duminică, 27 noiembrie 2016 la Sfânta Liturghie celebrată la Catedrala greco-catolică din București de Preasfințitul Episcop Mihai.

Reprezentant al Sfântul Părinte Papa Francisc, Nunțiul apostolic, exprimă prin misiunea sa ecleziastică legătura de suflet și de credință a Bisericii locale cu Scaunul apostolului Petru, oferind acea coeziune tipică Bisericii Catolice, dar și prezența efectivă a comuniunii de credință cu Sfântul Părinte Papa.

Prezent în ținută solemnă „corală” pe un jilț în nava catedralei și a sublinia totodată precedența celebrării liturgice de la altar episcopului locului, Monseniorul Maury-Buendia a intrat în altarul catedralei pentru Rugăciunea euharistică, s-a împărtășit și a oferit la sfârșitul celebrării Binecuvântarea apostolică din partea Sfântului Părinte Papa Francisc.

Cu această ocazie solemnă a concelebrat la Sfânta Liturghie, Preasfințitul Claudiu Lucian Pop, episcopul Curiei Arhiepiscopiei majore de la Blaj, prezent la București pentru a ține la sfârșitul liturghiei duminicale o meditație pentru Postul Crăciunului.

A participat, de asemenea la concelebrarea Sfintei Liturghii Monseniorul Luke Vadakara, noul secretar al Nunțiaturii de la București, preot al Bisericii Malabareze Catolice (India), sosit recent în misiune în România.

Preasfințitul Mihai, mulțumind Nunțiului apostolic pentru vizită și prezență, i-a înmânat în numele comunității o icoană pe sticlă cu Sfântul Arhanghel Mihai, inspirată de manuscrisele gotice medievale precum și medalia comemorativă a fondării Episcopiei greco-catolice de București.

Vizita Nuntiului Mons. Miguel Maury Buendia