Muzeul Național al Literaturii Române vă invită miercuri, 12 iunie 2019, ora 19.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la evenimentul de lansare a cărții „Anotimpul tăcerii”, dar și la o sesiune de autografe din partea autoarei, Miorița Baciu. [...]

Sărbătoarea Liceului Greco-Catolic din București la Catedrala Sfântul Vasile cel Mare

Sărbătoarea Liceului Greco-Catolic din București la Catedrala Sfântul Vasile cel Mare
02 Februarie
2017

Sărbătoarea Liceului Greco-Catolic din București la Catedrala Sfântul Vasile cel Mare

Numeroși elevi și mai mulți dascăli de la Liceul Greco-Catolic „Timotei Cipariu” au traversat Bucureștiul pentru a participa la Sfânta Liturghie de la Catedrala Sfântul Vasile în sărbătoarea Întâmpinării Domnului. Sub semnul înaintașilor, cu bucuria harului prezentului, comunitatea de elevi în rugăciune au făcut astfel cerc în jurul Domnului pentru a cere binecuvântare. A celebrat părintele Andrei Mărcuș, secretar eparhial, în prezența Preasfințitului Episcop Mihai.

După citirea Evangheliei, Preasfințitul a evocat importanța forjării caracterelor ca scop principal al școlii și legătura cu voința lui Dumnezeu. Totodată, a mai amintit cât de important este ca celebrarea oricărui eveniment să respecte orientarea sufletească pentru a deschide inimile spre planul Domnului și al unei educații integrale pentru care credința rămâne axa principală. La sfârșitul celebrării, episcopul nostru i-a invitat pe cei prezenți să rostească un Tatăl nostru și o Născătoare de Dumnezeu pentru că să poată primi întotdeauna discernământul unei bune alegeri. Un gând special de rugăciune s-a avut apoi și pentru țară.

Liceul Greco-Catolic din capitală, purtător al numelui părintelui fondator al lingvisticii românești, are accentele Providenței în istoria sa recentă. Începând cu anii ʼ90, câteva surori din Congregația Inimii Neprihănite au constatat cât de repede se fac lucrurile în favoarea semenilor, dacă omul se lasă condus cu iubire și respect de Dumnezeu însuși și nu se oprește la fatalitatea slăbiciunii. Străduințele sufletelor dăruite ˗ de atunci și până azi ˗ au făcut ca Liceul să devină o Școală cunoscută, respectată și serioasă.