Deschiderea anului școlar 2019-2020 la Liceul Greco-Catolic "Timotei Cipariu" s-a facut în prezența Nunțiului Apostolic Excelența Sa Miguel Maury Buendia și a Preasfinției Sale Mihai Fratila. [...]

Libera nos, Domine

Libera nos, Domine
23 Martie
2016

Libera nos, Domine

…Al n-lea atentat islamist. Mulți poate se întreabă pe drept cuvânt unde va avea loc următoarea tragedie. Totul se petrece cu o așa de mare repeziciune, încât nu se răcesc lucrurile într-o parte că, deja, se aprind altundeva.

Chipul de pace al conviețuirii se spulberă de fiecare dată tot mai mult, când alegem să nu vedem răul, mulțumindu-ne cu indignarea sau cu resemnarea picurată de ideologii trecătoare. Ura, iată, nu are tihnă, o ură proclamată religios căreia nu-i poți oferi justificări și nici nu-i poți opune diatribe raționale.

Cu ce neliniște în suflet vom aprinde lumânări și vom ține doliu când presimțim, poate, ravagii viitoare? Într-un univers, în care perspectivele interioare par să fi pierdut temeiurile morale, cum să mângâi familii îndoliate care, la locul atentatelor, găsesc din rude doar urme sfârtecate ale trupurile lor?

Anul acesta, în inima Europei, la Bruxelles, Săptămâna Patimilor se trăiește pe stradă.

Doamne, Doamne! Caută din cer și vezi, și cercetează lumea aceasta pe care dreapta ta a zidit-o și o desăvârșește pe ea! Maica Păcii, roagă-te pentru noi!

*

(Aceste gânduri exprimă atașamentul nostru pentru cei în suferință, victime ale fanatismului, fiind expresia condoleanțelor Eparhiei. Susținem cu rugăciunea noastră încrezătoare eforturile de pace și vindecare de la Bruxelles)