Miercuri, 14 noiembrie, ora 18.30, la Catedrala Sfântul Vasile cel Mare, va avea loc a doua conferință din seria „Crucea în viața noastră. Moartea Domnului și îndreptarea celor nedrepți”. Sfânta Liturghie va avea loc la ora 17.30. Tema acestei întâlniri va fi „Păcatul: Povară și culpă”. [...]

Excursie la Cozia a elevilor de la Liceul Greco-Catolic din București

Excursie la Cozia a elevilor de la Liceul Greco-Catolic din București
30 Octombrie
2017

Excursie la Cozia a elevilor de la Liceul Greco-Catolic din București

Este binecunoscut faptul că drumul este de cele mai multe ori mai important decât destinaţia. Prin urmare, cum călătorului îi şade bine cu drumul, elevi şi profesori din Liceul Greco-Catolic „Timotei Cipariu” au organizat o excursie de două zile la Cozia, iar vremea neaşteptat de frumoasă de până atunci le-a făcut o surpriză şi le-a oferit spre numărare stropi de ploaie şi boboci de… floare! Conform tradiţiei, elevii claselor a XI-a le-au oferit colegilor din clasele a IX-a prilejul de a se cunoaşte, de a se destinde în aer liber şi de a vizita împreună locuri pitoreşti din ţară.

Alături de părintele Victor Ostropel şi de profesorii diriginţi, elevii au luat contact la faţa locului cu file din istoria regiunii (jud. Vâlcea) şi au experimentat, chiar dacă numai superficial, ora de curs din urmă cu 100 de ani, la bătrâna şcoală a Muzeului Satului Vâlcean. Îndrumaţi la propriu, şi nu numai, de către adulţii însoţitori, adolescenţii s-au bucurat atât de exerciţiu fizic, cât şi de exerciţiu spiritual – urcând la cascada Lotrişor şi dezbătând modalităţi de abordare a credinţei în rândul tinerilor de azi.

Organizatorii Liceului Greco-Catolic „Timotei Cipariu” din București