Intuind încercarea care se va dezlănțui peste viața Bisericii, Fericitul episcop martir Ioan Suciu a convocat în iunie 1948 soțiile preoților din arhidieceza de Alba Iulia și Făgăraș pentru un timp de reculegere sufletească la Blaj. Își dădea seama că pentru preoții cu familie rezistența nu ar fi fost posibilă fără împărtășirea persecuției din partea soției. Lucrurile au fost ulterior confirmate de evenimente. [...]

Episcopul de Oria, Italia, și un grup de preoți diecezani la catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”

Episcopul de Oria, Italia, și un grup de preoți diecezani la catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”
05 Iulie
2015

Episcopul de Oria, Italia, și un grup de preoți diecezani la catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”

Vineri, 3 iulie a.c., aflat într-o călătorie apostolică „de studiu” în România, Excelența Sa Mons. Vincenzo Pisanello, episcop de Oria (Italia), însoțit de rectorul seminarului diecezan și alți douăzeci și patru de preoți, au poposit și la catedrala greco-catolică din București.

 Întâlnirea fraternă a dat ocazie oaspeților de a cunoaște ceva din mărturia Bisericii Greco-Catolice și a medita împreună, cordial, la importanța comuniunii catolice pentru a trăi prezentul ca har al lui Dumnezeu. Episcopul de Oria a lăsat Catedralei „Sfântul Vasile cel Mare” o frumoasă iesle din teracotă, de inspirație napolitană, iar la rândul său, P.S. Mihai, însoțit de câțiva din colaboratorii săi, printre care părintele Ioan Dăneț, parohul catedralei, a oferit prelatului italian medalia comemorativă  a fondării eparhiei greco-catolice de București.

 Programul pelerinilor de la Oria – oaspeți ai Mănăstirii carmelitane de la Cioflinceni (Snagov) – a mai cuprins celebrarea duminicală de la catedrala romano-catolică „Sfântul Iosif” precum și întâlnirea cu arhiepiscopul Ioan Robu, vizita la Râmnicul-Vâlcea și la câteva mănăstiri ortodoxe din zonă, la invitația episcopului ortodox al Râmnicului, vizită la Constanța, Brașov și Sinaia.