Cardinalul Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale de la Vatican, va face o vizită în România între 28 septembrie și 1 octombrie. La București, cardinalul se va afla vineri, 29 septembrie. Prefectul Congregației va face binecuvântarea noului sediu al Episcopiei noastre, local primit din partea Statului prin Secretariatul de Stat pentru Culte, după înființarea Eparhiei cu sediul în capitală. [...]

Cercetașii Români Uniți – 10 ani sărbătoriți la București

Cercetașii Români Uniți – 10 ani sărbătoriți la București
30 Ianuarie
2017

Cercetașii Români Uniți – 10 ani sărbătoriți la București

Cercetașii Români Uniți au sărbătorit împlinirea a zece ani de existență pe 29 ianuarie 2017, în catedrala greco-catolică Sfântul Vasile cel Mare din București. Cercetașii au participat alături de elevii Liceului greco-catolic „Timotei Cipariu” la liturghia celebrată de PS Mihai, de părintele Marius Taloș – superior regional al Părinţilor Iezuiţi din România și de preoții Andrei Mărcuș și Victor Ostropel – îndrumătorii spirituali ai grupurilor CRU din București și Râmnicu Vâlcea.

Predica la Evanghelia despre femeia cananeancă a fost rostită de părintele Marius Taloș. Despre stăruința în rugăciune le-a vorbit elevilor și cercetașilor la sfârșitul liturghiei și PS Mihai, episcopul greco-catolic de București.

Cu această ocazie și depus Promisiunea cercetașa Maria Sofonea, angajându-se să servescă „cât mai bine pe Dumnezeu, Patria și Biserica”, să-și ajute „aproapele în orice împrejurare” și să respecte Legea Cercetăşească, la final cei prezenți intonând Cântecul Promisiunii.

Cercetașii Români Uniți - 10 ani sărbătoriți la București