Semn de speranță pentru mica Eparhie greco-catolică cu sediul la București, evenimentul a reînnoit spiritul de comuniune al numeroșilor și entuziaștilor credincioși prezenți.  Îi urăm noului diacon - parte, începând de astăzi, a clerului Eparhiei de București -  slujire fără prihană și împliniri pe căile Domnului. [...]

Cercetașii Români Uniți – 10 ani sărbătoriți la București

Cercetașii Români Uniți – 10 ani sărbătoriți la București
30 Ianuarie
2017

Cercetașii Români Uniți – 10 ani sărbătoriți la București

Cercetașii Români Uniți au sărbătorit împlinirea a zece ani de existență pe 29 ianuarie 2017, în catedrala greco-catolică Sfântul Vasile cel Mare din București. Cercetașii au participat alături de elevii Liceului greco-catolic „Timotei Cipariu” la liturghia celebrată de PS Mihai, de părintele Marius Taloș – superior regional al Părinţilor Iezuiţi din România și de preoții Andrei Mărcuș și Victor Ostropel – îndrumătorii spirituali ai grupurilor CRU din București și Râmnicu Vâlcea.

Predica la Evanghelia despre femeia cananeancă a fost rostită de părintele Marius Taloș. Despre stăruința în rugăciune le-a vorbit elevilor și cercetașilor la sfârșitul liturghiei și PS Mihai, episcopul greco-catolic de București.

Cu această ocazie și depus Promisiunea cercetașa Maria Sofonea, angajându-se să servescă „cât mai bine pe Dumnezeu, Patria și Biserica”, să-și ajute „aproapele în orice împrejurare” și să respecte Legea Cercetăşească, la final cei prezenți intonând Cântecul Promisiunii.

Cercetașii Români Uniți - 10 ani sărbătoriți la București