Intuind încercarea care se va dezlănțui peste viața Bisericii, Fericitul episcop martir Ioan Suciu a convocat în iunie 1948 soțiile preoților din arhidieceza de Alba Iulia și Făgăraș pentru un timp de reculegere sufletească la Blaj. Își dădea seama că pentru preoții cu familie rezistența nu ar fi fost posibilă fără împărtășirea persecuției din partea soției. Lucrurile au fost ulterior confirmate de evenimente. [...]

Cercetașii din București au deschis un nou drum de aventură și credință

Cercetașii din București au deschis un nou drum de aventură și credință
22 Octombrie
2016

Cercetașii din București au deschis un nou drum de aventură și credință

Sâmbăta, 22 octombrie 2016, la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare”, a avut loc Deschiderea Anului Cercetășesc 2016-2017. Grupul din București a urmat astfel grupurilor de cercetași din Oradea și Râmnicu Vâlcea din Asociația Cercetașii Români Uniți în deschiderea ceremonială a unui nou parcurs de aventură și credință pentru tineri.

Celor trei patrule de cercetașe (Veverițe, Ratoni și Vulpi) și două de cercetași (Vulturi și Ornitorinci) din grupul „Episcop Vasile Aftenie” din București li s-au adăugat două patrule de cercetașe (Căprioare și Vipere) și una de cercetași (Girafe) din grupul „Sfântul Francisc”, Râmnicu Vâlcea, o patrulă nou înființată din Focșani (Scorpionii), o patrulă de la Organizația Națională Cercetașii României, pui de lup și lupișori.

La careul de deschidere au fost investiți toți șefii de patrule, a fost făcută trecerea de la cercetași la drumeți a lui Nicoară, un pilon al grupului „Sfântul Francisc” din Râmnicu Vâlcea, și și-a depus promisiunea Mircea din patrula vulturilor. De asemenea a fost anunțată și tema spirituală a acestui an: „Acela care va vrea să fie mai mare între voi, să fie slujitor al vostru.” – Marcu 10, 43.

Apoi a urmat Marele Joc atent pregătit de metriză, care a constat în diverse probe prin care participanții fie au dobândit cunoștințe noi, fie le-au testat pe cele pe care le-au dezvoltat în taberele desfășurate vara aceasta. Întregul eveniment s-a încheiat cu un Te Deum în catedrală, toți cercetașii rugându-l pe Dumnezeu să le ofere un an cercetășesc binecuvântat, plin de învățături și de trăiri unice și sfinte.

Deschiderea anului cercetășesc 2016-2017

Maria Moșneag