Cardinalul Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale de la Vatican, va face o vizită în România între 28 septembrie și 1 octombrie. La București, cardinalul se va afla vineri, 29 septembrie. Prefectul Congregației va face binecuvântarea noului sediu al Episcopiei noastre, local primit din partea Statului prin Secretariatul de Stat pentru Culte, după înființarea Eparhiei cu sediul în capitală. [...]

Amănunte din „Regatul de gheață”…

Amănunte din „Regatul de gheață”…
10 Ianuarie
2017

Amănunte din „Regatul de gheață”…

Viscolul și gerul nu i-au speriat! Cei mai curajoși dintre lupișorii și puii de lup din București au dezlegat codul portocaliu și au cucerit „Regatul de gheață” din Munții Bucegi, de la cabana Himalaya (Râșnov) între 6-8 ianuarie 2017.
Au reușit această izbândă Lupii Albi – Mara, Irina, Doina și Mara mică – , Lupii Negri – adică Sara, Andra, Maria și Ruxi – și Lupii Gri – Mihnea, Luca, Andrei E. și Andrei M. 🙂

Au participat la o operațiune de salvare pe timp de noapte, au făcut puțină călărie,puțin tir, o cățărare, o drumeție, au eliberat-o pe Ana care i-a dus la sora ei – Elsa – să o înduplece să îndulcească gerul și i-au identificat cu succes pe cei trei „trădători” care luaseră chip de Olaf.

Mihea a primit cravată „de București”, Andrei M., Andrei E. și Mara cea mică au fost primiți ca novici în Ceată și de-acum sunt și ei, după cum spune Parola Junglei, „de același sânge”.

Lupișori curajoși în „Regatul de gheață”

Vremea rea și nepriceperea l-au privat însă pe bătrânul cronicar Baloo de cele mai bune fotografii, aici găsiți doar o selecție din ce a mai putut salva, rebegit de frig. Știe însă cronicarul că Akela – Alexia – a bătut cale lungă taman de la Mărăcineni, de lângă Pitești, unde era în tabăra de cercetașe, pentru a veni și a-și susține Ceata, ajutată fiind de Bagheera – Emanuel -, Rakșa – Cristiana, cea mereu atentă la puii de lup și lupișori -, Cil – Kitty-Cristiana, o nouă inimoasă cercetașă care va veni la „Veverițe”, și Kaa – Mircea, cercetașul nostru devotat de la „Vulturi”.

Se cuvine să mulțumim părinților pentru sprijin și încredere și cabanierului Vasile și personalului de la Himalaya pentru găzduire și instruire.