Intuind încercarea care se va dezlănțui peste viața Bisericii, Fericitul episcop martir Ioan Suciu a convocat în iunie 1948 soțiile preoților din arhidieceza de Alba Iulia și Făgăraș pentru un timp de reculegere sufletească la Blaj. Își dădea seama că pentru preoții cu familie rezistența nu ar fi fost posibilă fără împărtășirea persecuției din partea soției. Lucrurile au fost ulterior confirmate de evenimente. [...]

A trecut la Domnul Maria Stela Ghevrea (1935-2018)

A trecut la Domnul Maria Stela Ghevrea (1935-2018)
18 August
2018

A trecut la Domnul Maria Stela Ghevrea (1935-2018)

Figură cunoscută și simpatică în comunitatea unită bucureșteană, originară din Baia-Mare, Maria Stela („Puşa”) Ghevrea ne-a părăsit după o îndelungată suferință, în ziua de 17 august a.c., asistată de toate mângâierile credinței.

Rămasă singură după decesul sorei sale din Germania, a fost înconjurată de prieteni și preoți, în al căror serviciu s-a dedicat cu zel încă de la renașterea Bisericii, din 1990. Lasă în urmă trei nepoți din partea sorei sale (Germania) şi mai mulţi veri (Baia-Mare).

Prezentă aproape două decenii la biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Stela Ghevrea a fost, până la retragerea sa din 2010, punctul de referință pentru cei care frecventau biserica, unde fusese angajată ca crâsnic. L-a îngrijit până la sfârșitul vieții sale pe părintele Augustin Ciungan (+2007), fiind la rândul ei nepoata de soră a părintelui Vasile Mare, protopop al capitalei. Foarte credincioasă, în ultimii ani a fost frecvent vizitată de preoţi, iar câtă vreme sănătatea i-a permis, nu a lipsit niciodată de la Sfânta Liturghie.

Preasfințitul episcop Mihai, alături de clerul capitalei, exprimă gratitudinea Bisericii pentru acest suflet generos şi devotat, înălțând rugăciuni pentru odihna sa de veci.

Dumnezeu să-i facă parte cu drepții şi să o odihnească în pace!

Slujba de înmormântare va avea loc luni, 20 august a.c., începând cu ora 12.30, la cimitirul Bellu Catolic.